Генчо Керезов е новият зам.-кмет по дигитализация на Столичната община,

...
Генчо Керезов е новият зам.-кмет по дигитализация на Столичната община,
Коментари Харесай

Нов зам.-кмет по дигитализация на София

Генчо Керезов е новият зам.-кмет по цифровизация на Столичната община, разгласи през днешния ден пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира построяването на Център за модерно изкуство в Южния парк на мястото на някогашната " Топлоцентрала ".

Керезов е приключил Международни стопански връзки в София, работил е в огромна интернационална финансова компания в чужбина, специализирал и е работил в Германия, Италия и Англия, сподели кметът Фандъкова при представянето му.

Тя най-вече се е впечатлила, че е управлявал внедряването на цифрова система за ръководство на екип от 1300 души за компанията, в която е работил. По думите на кмета, Керезов избира да се върне в София и да направи със свои другари стартъп в областта на цифровите технологии. Много е значимо индивидът, който работи в този бранш да има непоносимост към тежка администрация. Надявам се да е подобен, да покаже, че е диалогичен, да направи връзката с най-силно развития бранш в София, уточни кметът.

 Снимка: Булфото

Тя му е сложила три съществени задания. Първата е да до идната пролет да приключи електронната система за кандидатстване и записване на децата в първи клас .

Втората задача е да работи за приемането на План за деяние към тактиката за цифровизация на общината . Планът е подготвен, само че новия зам.-кмет би трябвало да го внесе в СОС, сподели кметът.

Третото условие към зам.-кмета по цифровизация е основаването на съвещателен съвет към общината с представители на бизнеса, тъй че да има противоположна връзка с ИТ бранша в столицата.

Керезов идва на мястото на Владимир Данаилов, който в началото оглави дирекцията по цифровизация към общината, основана след последните локални избори. Данаилов зае сериозна позиция във Фонда на фондовете, сподели кметът Фандъкова.

Самият Керезов, сподели че дигитализацията в Европа е на много простичко, само че работещо равнище. Считам, че тук би трябвало да се работи по същия метод. Всички проблеми тук дават и доста благоприятни условия за развиване, уточни той. Според него, Стратегията за цифрова промяна на София е една добра основа. От тук нататък следва да се срещна до каква степен е стигнала работата, да набележа първите стъпки и да стартираме да прилагаме част от тях, означи Керезов.

 Снимка: Булфото

Относно Центърът за модерно изкуство кметът Фандъкова сподели, че построяването му се движи в период. Надявам се при започване на идната година строителните действия да са завършили, да се оборудва и от идната есен центърът да стартира работа, уточни кметът. Общата стойност на средствата вложени в строителство и съоръжение са 5 млн.лева.

 Снимка: Булфото

 Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР