Ген. Стефан Янев не е широко разпознаваем, до момента не

...
Ген. Стефан Янев не е широко разпознаваем, до момента не
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Действията на служебното правителство ще се водят от визията на президента

„ Ген. Стефан Янев не е необятно различим, досега не е бил политическо лице. Важният факт в този избор е, че президентът Радев допустимо непосредствен до него човек, персона, на която категорично се доверява. В случая можем да сметнем, че напълно дейностите на Министерския съвет ще се водят от визията, от разбиранията на президента Радев . Той може да чака цялостна преданост, цялостно доверие. “ Този коментар направи в изявление за БНР социологът Боряна Димитрова преди. Според Димитрова е напълно обикновено служебните държавни управления да бъдат натоварвании с спомагателни упования, защото по Конституция и определение се появяват, когато има политическа рецесия.

Наблюдаваме обстановка, в която се тестват публични настройки за концентриране на повече пълномощия и запаси в лицето на президента , напомни своя теза Боряна Димитрова.

„ Това е по-дълъг развой. Колкото повече се задълбочава рецесията на политическите партии, колкото повече пораства недоверието към политическите партии (а е реалност, че в България доверието към политическите партии, към политиците е ниско), колкото повече се дискредитира доверието в партиите, толкоз повече се отварят опциите – чисто исторически, чисто теоретично – за тежнения към по-силна ръка и президентски пълномощия . “

Ако приказваме за възобновление на парламентаризма, това значи мощни и виновни партии в Народното събрание, а не абдикация от парламентаризма в интерес на различен подел , акцентира още Боряна Димитрова.

Можем да допускаме, че и на идните избори, както и на отминалите, до урните ще отидат доста хора, които досега са се чувствали непредставени в политическия живот , изясни социологът.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР