Газпром са заявили своето намерение за спиране на доставките на

...
Газпром са заявили своето намерение за спиране на доставките на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да се поддадем на руския рекет

" Газпром " са декларирали своето желание за прекъсване на доставките на газ. Българското държавно управление е квалифицирано за този сюжет. Това съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на държавното съвещание.

" Няма да има понижаване на подаването на газ към консуматорите по никакъв метод. Министерството на енергетиката има явен проект за деяние, в това число подготвен проект за различни източници. Спирането на газа от " Газпром " е жестоко нарушаване на техния контракт и е шантаж за потребление на извъндоговорен проект за заплащане в рубли през трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито на парите на българите. Няма да се подадем на сходен рекет ", акцентира той.

" Тази заран се чух с Кириакос Мицотакис. Той удостовери, че всичко върви по проект. Юни месец физическото осъществяване на тази връзка ще бъде готово. Едновременно с това, той удостовери общи дейности за диверсификация през полутечен газ ", добави министър-председателят.

Петков изясни, че бил приказвал и с Урсула фон дер Лайен, която му е споделила, че едностранно нарушение на контракта сред Газпром и България, не е проблем единствено на България. " Това е проблем на целия Европейски Съюз и ответните дейности ще бъдат общи ", е уверила председателката на Европейска комисия.

Планът е на разположение, европейският отговор ще бъде на разположение, подготвени сме с точните стъпки за всички други възможности, добави Петков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР