Газпром“ са заявили своето намерение за спиране на доставките на

...
Газпром“ са заявили своето намерение за спиране на доставките на
Коментари Харесай

Премиерът за спирането на доставките от „Газпром“: Няма да се подадем на подобен рекет, подготвени сме за този сценарий

„ Газпром “ са декларирали своето желание за прекъсване на доставките на газ. Българското държавно управление е квалифицирано за този сюжет. Това съобщи министър председателят при започване на държавното съвещание.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4666
„ Няма да има понижаване на подаването на газ към консуматорите по никакъв метод. Министерството на енергетиката има явен проект за деяние, в това число подготвен проект за различни източници. Спирането на газа от „ Газпром “ е жестоко нарушаване на техния контракт и е шантаж за потребление на извъндоговорен проект за заплащане в рубли през трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито на парите на българите. Няма да се подадем на сходен рекет “, акцентира той.

изясни, че България преглежда всички контракти с „ Газпром “, в това число и контракта за пренос през България. „ Едностранно деяние на изнудване е неприемливо. След милиардите изхарчени пари за „ Турски поток “, виждаме политиката на ГЕРБ до каква степен ни докара “, добави министър председателят.

Той изрази насладата си, че в последните 4 месеца българското държавно управление се е фокусирало върху върху газовата връзка с Гърция.

„ Тази заран се чух с Кириакос Мицотакис. Той удостовери, че всичко върви по проект. Юни месец физическото осъществяване на тази връзка ще бъде готово. Едновременно с това, той удостовери общи дейности за диверсификация през полутечен газ “, добави министър-председателят.

Петков е разговарял и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя го е уверила, че казусът е на целия Европейски съюз и ответните дейности ще са общи.

„ Нека българските жители са спокойни. Ясният проект е налице “, акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР