Газпром преговаря с Булгаргаз, но официални разговори с руската компания

...
Газпром преговаря с Булгаргаз, но официални разговори с руската компания
Коментари Харесай

Официални разговори с Газпром не се водят

" Газпром " договаря с " Булгаргаз ", само че публични диалози с съветската компания не се водят. Контакти с " Газпром " са търсени, като също така са водени договаряния в Министерството на енергетиката.

Това стана ясно от думите на представителя на служебното държавно управление Антон Кутев, коментирал кризата с доставката на синьото гориво у нас пред bTV. На въпрос дали въпреки всичко са почнали договаряния с съветската компания, Кутев отговори, че не знае дали са седнали на една маса и че явно диалогът с " Газпром " следва.

Той означи, че съгласно него опциите за договаряния с съветската компания не са изчерпани, само че по кое време ще се случат, е въпрос на бъдещи диалози.

Кутев бе безапелационен, че диалозите с " Газпром " би трябвало да се възобновят, с цел да се сложат на масата за договаряния всички варианти за синьото гориво.

Ако България не успее да влезе в действителни диалози с " Газпром ", ще се търсят танкери, слотове и газ от всички вероятни снабдители, нещо, което от  служебното държавно управление не са спирали да вършат, увери Кутев.

Говорителят на служебния кабинет показа вярата си да бъде обезпечено понижаване на цената на синьото гориво с 30% за целия отоплителен сезон.

Той уточни, че цената на газа може да се смъкна, когато на масата на договаряния се сложат всички вероятни източници за доставка на газ, а не просто да се каже – „ има едни танкери с полутечен газ “.

Антон Кутев се надява още през идващата седмица – от 12-и септември нататък, интерконекторът с Гърция да получи Акт 15. Той не пропусна случая още веднъж да изрази възмущението си от някогашния министър председател Кирил Петков, който отишъл да завърти едно кранче, без да се поинтересува дали оборудването има Акт 15.

Говорителят на кабинета „ Донев “ похвали служебния кабинет, отбелязвайки, че е негова заслугата цената на бензина да падне под 3 лв., а освен обстановката с горивата на международните пазари.

Той бе безапелационен и че служебното държавно управление биха разговаряли освен с " Лукойл ", а и с всички, от които зависи равнището на инфлацията. Свалянето на цените и удържането на инфлацията е част от оцеляването на хората.

„ Дори за бизнеса е по-добре да обере част от свръхпечалбите си, с цел да може да работи “ - акцентира Кутев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР