“Газпром остава надежден доставчик, увери говорителят на Кремъл Посочи, че

...
“Газпром остава надежден доставчик, увери говорителят на Кремъл Посочи, че
Коментари Харесай

Песков: Действията на Запада предизвикват “голяма световна буря”

“Газпром ” остава благонадежден снабдител, увери представителят на Кремъл
Посочи, че европейските политици са позволили доста неточности

Действията на Запада провокират “голяма международна стихия ”, само че Русия в тези условия съумява да резервира непоклатимост.

 

Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление за ТАСС в навечерието на Източния стопански конгрес (ИИФ). Той ще се организира от 5 до 8 септември във Владивосток, като на 7 септември в него ще взе участие и президентът Владимир Путин.

“Световните процеси сега оказват неподходящо въздействие. По-скоро се надига огромна международна стихия ”, уточни Песков. Той посочи, че за доста от протичащото се “има и справедливи аргументи, само че има и субективни аргументи за тази започваща стихия, които са свързани с безусловно нелогичните, а постоянно и неуместни дейности на управляващите в Съединени американски щати, Европа, Европейски Съюз и обособени европейски страни ”.

“На този декор ние въпреки всичко съумяваме да съхраним стабилността ”, акцентира Песков. И подчертава, че Русия води “много усърдна, премислена, поредна работа в това русло ”.

На въпрос вижда ли Москва смяна в позицията на Запада по украинската рецесия и подготвеност за отстъпки, Песков отвърна: “Не, не виждаме ”. Питането бе отправено във връзка на появили се преди този момент известия, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е декларирал, че поради приближаващата се зима западните сътрудници са почнали да оферират на Киев да стартира мирни договаряния.

В друго изявление - за програмата “Москва. Кремъл. Путин ” на тв канала “Россия-1 ”, Песков упрекна европейските политици, че са позволили доста неточности, за които ще им се наложи да платят с излизане от зоната им на комфорт.

 

“Това, че немски оръжия са в ръцете на националистически настроени бойци, които стрелят по нашите момчета, е чудовищно. Това, че Германия и други страни поддържат страна, режим, който позволява на нацисти да носят нацистка символика по улиците и да устройват факелни шествия, е не по-малко извънредно ”, сподели представителят на Кремъл.

 

И изясни за какво европейските политици позволяват това да се случва с думите “Къса памет, прекомерно удобно живееха ”. “Те (европейските политици) направиха прекалено много неточности. И ще им се наложи да платят. И те към този момент заплащат с това, че излизат от зоната си на комфорт ”, изясни Песков.

Той също така акцентира, че “Газпром ” остава благонадежден снабдител, като за това добро име на благонадежден поръчител на енергийна сигурност и благонадежден снабдител компанията е работила десетилетия наред.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР