Газпром очаква финансовите резултати за четвъртото тримесечие да бъдат още

...
Газпром очаква финансовите резултати за четвъртото тримесечие да бъдат още
Коментари Харесай

Газпром очаква още по-впечатляващи финансови резултати в Q4

" Газпром " чака финансовите резултати за четвъртото тримесечие да бъдат " още по-впечатляващи " от предходното, на фона на експортните пазари. Това мнение изрази зам.-председателят на управителния съвет на холдинга Фамил Садигов, разяснявайки рекордните резултати от третото тримесечие.

" Предвид въздействието на обстановката върху засегнатите експортни пазари, като се има поради настоящата им динамичност, чакаме още по-впечатляващи резултати през IV тримесечие ", сподели той и изясни, че покачването на цените на газа в Европа продължава за шесто следващо тримесечие. Средната експортна цена на газа през третото тримесечие е 304 $ за 1000 куб.м, което е 2,6 пъти повече от година по-рано.

" Очевидно е, че през IV тримесечие цената на доставките ни за Европа ще бъде доста по-висока, което ще се отрази позитивно на резултатите от цялата година ", сподели още Садигов.

Той означи, че дивидентната база за девет месеца възлиза на 1 трилион и 407 милиарда рубли. " Очакваме, че четвъртото тримесечие ще има максимален принос за увеличението на дивидентната база в края на годината. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР