Газпром е ангажирал мощности за доставка по газопровода Ямал-Европа в

...
Газпром е ангажирал мощности за доставка по газопровода Ямал-Европа в
Коментари Харесай

Цената на газа продължава да расте, но вината не е в нас

" Газпром " е заел мощности за доставка по газопровода " Ямал-Европа " в границите на търговете, провели се на 7-и март, оповестява ТАСС.

На 4-и март изпомпването на газ по газопровода " Ямал-Европа " от Русия за Германия бе прекъснато тъкмо в 9.00 часа московско време. Това оповестиха от немския оператор Gascade и информацията им бе доказана от GSA платформата.

Днес обаче по данни на същата тази платформа е почнало възобновяване на изпомпването и на търговете е бил препоръчан размер от 3.13 милиона куб. м в час, от които са били ангажирани към 42.5%за интервала от 21.00 часа през днешния ден до 7.00 часа сутринта българско време на утрешния ден - 8 март.

Същевременно " Газпром " разгласи, че извършва в цялостния размер доставките за Европа през територията на Украйна, възлизащи на 109.5 милиона куб. м газ в денонощие.

От " Газпром " позволяват, че цената на газа ще продължава да пораства, откакто към този момент доближи исторически върхове, само че акцентират, че не носят отговорност за това.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР