Газовата връзка България-Гърция вече има издаден Акт 16, съобщи служебният

...
Газовата връзка България-Гърция вече има издаден Акт 16, съобщи служебният
Коментари Харесай

След над 10 години размотаване интерконекторът с Гърция има Акт 16

Газовата връзка България-Гърция към този момент има публикуван Акт 16, заяви служебният районен министър Иван Шишков и сподели документа пред публицистите: " Ето го! Имаме позволение за прилагане за газовата връзка сред България и Гърция! Тя не е плод на никакви документални взаимни отстъпки. Служебният кабинет рапортува пред вас с една от главните задания, които имахме да свършим. Обектът е приключен и на 1 октомври ще може, в действителност, той да бъде пуснат в употреба в същинския смисъл на думата, без да се тормозим и без да има нарушаване на никакви правила в България ".

Да напомним, че още през 2009 година при първото прекъсване на газа към България от ГЕРБ оповестиха,че в най-кратки периоди ще изградят интерконектор с Гърция и по този начин ще разнообразят източниците на доставка. Реално обаче това стана едвам в този момент - цели 13 години по-късно. На процедура и трите кабинета на Бойко Борисов направиха всичко допустимо да се забави построяването на газопровода свързващ ни с южната ни съседка. В подмяна на това обаче продължението на „ Турски поток “ през България бе издигнато в рекордно къси периоди и с над 3 милиарда лева от държавната хазна. Въпросното оборудване е в сгода единствено на Русия и от него ние не получаваме въобще газ. Наскоро (според разобличаване на уеб страницата Bird.bg) се разбра, че в отчет на ДАНС години преди началото на градежа му българските управляващи в лицето на президента, ръководителя на Народното събрание и премиера са били предизвестени точно за този резултат и за задачата на руснаците изцяло да спрат преноса на газ през Украйна и по този метод да я задушат стопански. Започналата през февруари война на Русия против тази страна изцяло потвърди написаното в отчета на нашата спецслужба.

На днешното си съвещание служебният кабинет утвърди листата с планове на общини, които получат финансиране от страната в размер на 406 млн. лв.. Всяка община сама е решила дали да получи пари за ВиК, пътен план или за улична мрежа. Само община Карлово ще финансира 2 свои плана.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР