Газопроводът Северен поток 2 се превърна в стратегическа грешка за

...
Газопроводът Северен поток 2 се превърна в стратегическа грешка за
Коментари Харесай

Германия помогнала на Русия да заложи мина под Европа

Газопроводът " Северен поток 2 " се трансформира в " стратегическа неточност " за Германия, тъй като разрешава на Русия да съставлява опасност за европейските страни. Това написа наблюдаващият Николас Бусе в публикация за авторитетния немски вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг (ФАЦ).

Авторът на обявата упорства, че Берлин е оказал помощ на Москва " да сложи мина под стабилността и сигурността на Европа ".

" Американските сенатори и други сътрудници на Германия не са удовлетворени, че Германия получава спомагателен приход посредством съдействие със страна, която непрестанно слага мини под стабилността и сигурността на Европа ", написа Бусе.

Според него газопроводът " в никакъв случай не е бил неполитически план ", макар че отиващата си канцлерка Ангела Меркел твърди противоположното.

Газопроводът " Северен поток 2 " се простира от съветското крайбрежие по дъното на Балтийско море до Германия и се състои от две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. метра газ годишно. Строителството завърши на 10 септември, макар многочислените наказания на Съединени американски щати и съпротивата от други страни.

За стартирането на газопровода е належащо да приключи узаконяването на компанията Nord Stream 2 AG като самостоятелен оператор на " Северен поток 2 ". Противниците считат, че това опонира на обновената Газова инструкция на Европейски Съюз, според която разнообразни компании би трябвало да се занимават с производството и доставката на газа. Въпреки това, съгласно Москва, досега на смяна на разпоредбите, в плана са били направени милиарди долари вложения, като се има поради предходната правна обстановка.

През ноември германският регулатор спря процедурата по узаконяване, като препоръча Nord Stream 2 да сътвори немско дъщерно сдружение, което ще би трябвало да подаде още веднъж цялостен набор от документи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР