Газираните напитки засилват скоростта на стареенето на организма. До този

...
Газираните напитки засилват скоростта на стареенето на организма. До този
Коментари Харесай

Газираното състарява

Газираните питиета ускоряват скоростта на стареенето на организма. До този извод са стигнали американски учени от Харвард юнивърсити, Съединени американски щати.

Специалистите изследвали деликатно процесите, протичащи в организма, след изразходване на газирани питиета. Анализът посочил, че нездравословните питиета съдържат високо количество фосфати, които са главната причина за преждевременното състаряване. Всъщност фосфатите въздействат отрицателно върху всички органи и организми.

Подсладените газирани питиета са нездравословни и за сърдечно-съдовата система, настояват експерти. При дамите заплахата от сърдечни болести, вследствие несъразмерната приложимост на тези питиета, е по-висока.

 кола

Диетолози настояват, че постоянното пиянство на газирано е толкоз нездравословно, колкото пушенето, наднорменото тегло, продължителното обездвижване, мазните храни и потреблението на алкохол.

Други експерти пък са разкрили, че съществува директна връзка сред газираните питиета и диабета. Оказва се, че тези, които употребяват постоянно една или повече чаши газирано дневно, са два пъти по-уязвими да се разболеят от захарен диабет, в сравнение с хората, които изобщо не пият. Главна причина се крие в количеството и качеството на захарта, съдържащо се в нездравословните питиета.

 газирани питиета

Честата консумация на газирани питиета може да докара до увеличение на риска от остеопороза, и разрушение на зъбния гланц.

Друга заплаха пред консумирането на сладките газирани питиета е опцията да затлъстеете, защото тези питиета потискат глада.

Безалкохолните са изкуствено обогатени с въглероден диоксид питиета. Насищането с пенливия газ може да бъде естествено, като да вземем за пример в изворните води, където диоксидът се получава при високо налягане подземен, както и изкуствено - като второстепенен артикул от ферментация /като в бирата и някои вина/.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР