Газът, разбира се, има много предимства – по-евтин е и

...
Газът, разбира се, има много предимства – по-евтин е и
Коментари Харесай

Повечето хора имат този уред у дома, но той се оказва много ОПАСЕН

Газът, несъмнено, има доста преимущества – по-евтин е и доста по-бързо можем да приготвим нужното с него. Учените обаче стигнаха до доста неприятно изобретение. Оказва се, че при готвенето с газова печка, се образуват канцерогенни изпарения, която могат да причинят рак.
Първоначално учените се тормозили от обстоятелството, че в Китай честотата на рака на белите дробове измежду готвачите е доста висока. В Близкия изток шефовете готвят всеобщо на газови печки. След разбор на изпаренията и дима, които се получават точно при готвене с газ, специалистите откриха, че те съдържат доста мутагенни алдехиди. Тези субстанции са способни да причинят рак на пикочния мехур, шийката на матката и белия дроб.
Все отново, доста по-голям е рискът да заболеете от подлата болест, в случай че в действителност всекидневно употребявате този апарат. Ако готвите при по-ниска температура, рискът за развиване на онкологично заболяване, също много понижава.
Учените са открили още 4 неща, които могат да провокират развиването на рак. Сред тях са прекомерната консумация на месо и сирене, липса на сън и заседналия метод на живот. Отказът да ядете каквото и да е месо също не взема решение казуса. Според учените, в случай че месоядните са изложени от риск за рак на хранопровода, то тогава веганите са предразположени към онкологични болести на гениталните органи.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР