Газът поскъпва с от 1,91% от 1 юли. Комисията за

...
Газът поскъпва с от 1,91% от 1 юли. Комисията за
Коментари Харесай

КЕВР реши: Газът поскъпва от юли

Газът нараства с от 1,91% от 1 юли. Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) удостовери настояването на „ Булгаргаз " за повишение на цената на синьото гориво, оповестява standartnews.
Според настояването на газовата компания през третото тримесечие природният газ би трябвало да се продава за 370,21 лева за 1000 куб. метра (без акцизи, Данък добавена стойност и такса за пренос). Това е покачване от 1,91% по отношение на в този момент настоящата цена. Таксата за транспорт е 19,73 лв. за 1000 куб. метра.

Цената за " Овергаз Мрежи " е с 4,24 лева по-висока, защото сдружението не направи поръчка в избрания от " Булгаргаз " период за годишна доставка. Дружествата би трябвало да заявят количествата газ, които ще купуват от " Булгаргаз ", до края на август миналата година. По този метод компанията може да договаря за по-благоприятни условия в търговете за разпределение на потенциал.

„ Булгаргаз " стимулира повишението на цената на газа с повишаването на различните горива. Компанията е показала, че от септември 2016 година до май 2017 година мазутът е поскъпнал със 17,48%, а газьолът – с малко над 8%. Влияние на цената оказва и валутният курс, като през интервала цената на щатския $ е намаляла с 2,8%.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР