Гърция забрани вноса на свинско месо от България. Строги са

...
Гърция забрани вноса на свинско месо от България. Строги са
Коментари Харесай

Гърците спират вноса на българско свинско

Гърция забрани вноса на свинско месо от България. Строги са инспекциите на граничните пунктове. Под цялостна възбрана е вносът на свинско месо и артикули, оповестява БНР.

Вземат се превантивни ограничения против разпространяването на африканската чума по свинете. Силен е контролът на управляващите в пограничните региони с България.

Агенцията по сигурност на храните в Гърция вкара изключителни ограничения по надзор след информацията за огнища на африканска чума по свинете в България. 

Няма регистриран случай в Гърция, обявиха пред медиите от аграрното министерство. Специалисти допускат, че е въпрос на време вирусът да засегне и свинефермите в Гърция.

В пограничните региони е натрапен непоколебим надзор. Всички притежатели на свинеферми са осведомени и задължени да вземат превантивни ограничения. Екипи на експерти са в непрекъснат контакт с фермерите и правят проучвания на свинете.

Проверяват също за документи свинете в кланиците.

Премиерът Кирякос Мицотакис се осведоми персонално за използване на ограниченията против разпространяването на африканската чума по свинете.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР