Гърция забрани публичните празненства в навечерието на Коледа и Нова

...
Гърция забрани публичните празненства в навечерието на Коледа и Нова
Коментари Харесай

Маските в Гърция - задължителни и на открито

Гърция забрани обществените празненства в навечерието на Коледа и Нова година и направи наложително носенето на маски навън, с цел да ограничи разпространението на разновидността Омикрон на ковид. Това съобщи Ройтерс.

Мерките ще влязат в сила от петък сутринта и ще изискват от жителите да носят две маски или маски с висока степен на отбрана в публичния превоз и в супермаркетите. Чуждестранните гости са " мощно насърчавани " да си направят два PCR теста няколко дни след идването си.

Министърът на опазването на здравето Танос Плеврис съобщи, че през новата година се чакат спомагателни ограничения, най-много в региона на развлекателните и спортните събития, за да се избегне нов локдаун.

" Непрекъснато следим случаите, с цел да забележим дали около разновидността Делта не се популяризира и Омикрон ", сподели той на конференция.

Гърция , която излезе от първата вълна на пандемията предходната година в относително по-добро положение от някои други европейски страни, през последните месеци се бори с внезапно повишаване на инфектираните, което натоварва здравната ѝ система.

В сряда управляващите оповестиха за 5641 нови случая, с което общият брой на инфекциите от началото на пандемията доближи 1 049 936. Броят на смъртните случаи е 20 126.

Около 65% от популацията на Гърция е изцяло имунизирано.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР