Гърция ще вкара в икономиката си нова инжекция от 6,8

...
Гърция ще вкара в икономиката си нова инжекция от 6,8
Коментари Харесай

Гърция сваля данъци и вдига пенсии, за да се бори с кризата

Гърция ще вкара в стопанската система си нова инжекция от 6,8 милиарда евро, с цел да облекчи последствията от рецесията, подбудена от ковид. Мерките, показани от премиера Кириакос Мицотакис, целят подсилване на стопанската система и опазване на работните места през идващите 12 месеца, съобщи организация АНА-МПА.

Те включват понижаване на осигурителните вноски от 39,7% на 36,7%, анулация на " вноската взаимност ", въведена по време на финансовата рецесия, основаване на новаторска стратегия за субсидиране на 100 000 нови работни места, за които страната ще покрива осигурителните вноски. Удължава се опцията за краткотрайно спиране на действието на трудовите контракти в туризма, превоза, спорта и културата.

В поддръжка на проучванията и нововъведенията се вкарва опция за " свръхамортизация " на цифрови и зелени вложения в дълготраен капитал за 3 години – 2021-2023 година През октомври поради пониженията на пенсиите през финансовата рецесия, а до декември ще бъдат изплатени още 460 млн. евро.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гръцкото държавно управление ще върне на пенсионерите 1,4 милиарда евр...

Отменя се данъкът върху недвижимата благосъстоятелност за 26 от най-малките гръцки острови. Удължава се разсрочването на избрани категории отговорности на засегнатите от ковид браншове до април 2021 година За още 6 месеца се удължава понижената ставка на Данък добавена стойност за превоза, кафето, безалкохолните питиета, киносалоните и туристическите услуги.

До края на 2020 година остава в действие отбраната на главното жилище от продажба поради просрочени отговорности, а от януари 2021 година най-уязвимите категории жители ще могат да се възползват от новия кодекс да споразумяване на отговорности. С още 2 месеца се удължават помощите за безработица, срокът на които към този момент е изминал.

Сред промените, които възнамерява държавното управление на Мицотакис, са рационализация на трудовия пазар, промяна на спомагателното обезпечаване, въвеждане на нови правила за споразумяване на отговорности към фиска, ускорение на правораздаването, основаване на нова система за професионално образование, ограничение на противозаконното и безразборното строителство, опростяване на процедурите за предоставяне на лицензи, изключително за възобновимите енергийни източници, промени в опазването на здравето, в локалното самоуправление и др.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР