Гърция ще сключи междуправителствени споразумения в областта на туризма с

...
Гърция ще сключи междуправителствени споразумения в областта на туризма с
Коментари Харесай

Гърция готви двустранни споразумения за рестартиране на туризма с България и други страни

Гърция ще подписа междуправителствени съглашения в региона на туризма с България, Австрия, Израел и Кипър, заяви гръцката телевизия Скай. Очаква се към тях да се прибавят и други страни, които наподобява се оправят по-добре с ковид, като Дания, Норвегия, Чехия и Австралия.

Целта на тези двустранни съглашения ще бъде да се основат безвредни коридори, посредством които Гърция да притегли колкото се може повече туристи през летния сезон.

В началото на идната седмица се чака гръцкото държавно управление да показа повсеместен проект за рестартиране на туризма, в действителност блокиран след началото на епидемията от ковид през март. Вчера Европейската комисия даде насоки и рекомендации към страните членки по какъв начин може да стане това.

Всекидневникът " Катимерини " написа за " интервенция за избавяне на туризма " и оповестява, че Гърция прави оценка позитивно насоките, които през вчерашния ден даде Европейската комисия за отварянето на границите и възобновяване на туристическия продан. По-конкретно Атина е задоволена от рекомендацията да не се изисква да бъдат оставяни празни седалки в самолетите, както и от събитието, че акцентът се слага върху епидемиологичната обстановка във всяка страна - индикатор, по който Гърция има отлични достижения.

Икономическият вестник " Нафтемборики " написа, че след оповестяването на насоките на Комисията с неспокойствие се чака и оповестяването на държавния проект в бранша на туризма, върху който се нанасят последни линии. Според източници на вестника той ще се основава на четири стълба, а точно: отваряне на въздушния превоз, поддръжка на заетостта, финансова поддръжка и здравни протоколи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР