Гърция се нуждае от твърда блокировка, подобна на наложената в

...
Гърция се нуждае от твърда блокировка, подобна на наложената в
Коментари Харесай

Гърция трябва да бъде затворена, както направиха в Ухан

Гърция се нуждае от твърда блокировка, сходна на наложената в китайската провинция Ухан – откъдето потегли пандемията на ковид – в случай че се надява да спре необятното разпространяване на вируса. Това съобщи един от държавните съветници по публично здраве, представен от в. „ Катимерини “.

„ Ситуацията е доста тревожна. Очаквахме понижение предходната седмица, само че инфекциите не престават “, сподели професорът по микробиология в Атинския университет Алкивиадис Ватопулос, който е член на комитета, съветващ гръцкото държавно управление за оправянето с пандемията, откакто гръцките здравни управляващи оповестиха за 3227 случая през вчерашния ден и за 3 209 ден преди този момент, съобщи организация БГНЕС.

„ Една от характерностите на епидемията, датираща от август, е, че тя е публикувана в Гърция. Мисля, че би трябвало да станем по-строги. Затварянето би трябвало да стане по-строго, както в Китай “, сподели Ватопулос, аргументирайки, че актуалните ограничавания – които включват полицейски час от 21:00 до 05:00 и система за разрешаване, ограничаваща публичното придвижване – са незадоволителни, с цел да съдържат вирусът.

„ В Ухан хората имаха право да напущат къщата си един път седмично, с цел да пазарят в супермаркета. Това е, което би трябвало да създадем в Гърция: да затворим бизнеса и да работим по този начин, като че ли всеки ден е неделя. Затварянето в жанр Ухан за две седмици може да облекчи обстановката и да спре разпространяването на вируса “, сподели специалистът.

„ Ако продължим да сме такива, каквито сме, ще оплакваме жертвите, за чиято гибел не е имало причина, в смисъл, че няма да могат да получат болнично лекуване “, предизвести Ватопулос, като уточни опасенията по отношение на способността на системата на публичното опазване на здравето да се оправи с възходящи одобрявания в лечебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР