Гърция предлага на мигрантите безплатни земеделски земи за обработване. Стратегията

...
Гърция предлага на мигрантите безплатни земеделски земи за обработване. Стратегията
Коментари Харесай

Дават земя за обработване на бежанците в Гърция

Гърция предлага на мигрантите безвъзмездни аграрни земи за култивиране.

Стратегията на южната ни съседка е в опит да се интегрират и задържат мигранитите, които търсят способи незаконно да преминат през границите на страната, оповестява БНР.

Безплатна земя за култивиране се предлага единствено на бежанците, които имат публично позволение за престояване от управляващите в страната.

За в този момент въпреки и малко, има бежанци, които имат предпочитание да се открият в южната ни съседка. Има и частни компании, които наемат бежанците на работа. Тези компании получавали данъчни облекчения.

Мерките на управата в Гърция идват поради засилилият се трафик на бежанци към страната. Само за три дни над 650 мигранти са достигнали до островите Лесбос, Самос и Хиос, заяви БНР. Бежанците пътували гладко от крайбрежията на Турция.

Гръцките гранични управляващи и европейската организация Фронтекс правят по няколко избавителни интервенции дневно, а всички мигранти, който са пристигнали на гръцките острови, остават там до разглеждането на настояванията им за леговище. Тази процедура продължава близо една година.

Местните поданици на остров Лесбос се оплаквали, че " островът ще потъне от бежанци ". Лагерите за настаняване са претъпкани и поемат доста повече мигранти от плануваните места. Така да вземем за пример лагерът на остров Самос, който е за 700 души, все още е поема над 2 000 бежанци.

Полицията в южната ни съседка правела ежедневни арести по летища и фериботи. Много от бежанците в Гърция, които не получат позволение за леговище, започвали да се крият и да бягат от управляващите, с цел да не бъдат върнати в Турция. Много от тях се сдобивали и с подправени документи, с които да изоставен Гърция.

Друга част от мигрантите пък се прибирали назад след задържане от полицията.

Силно се зачестило и незаконното прекосяване на бежанци през сухопътната граница с Турция. Мигрантите плащали по над 2 000 евро на трафиканти, които да ги изведат от Гърция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР