Гърция очаква много силен туристически сезон. Сключени са договори за

...
Гърция очаква много силен туристически сезон. Сключени са договори за
Коментари Харесай

Гърция очаква рекорден туристически сезон

Гърция чака доста мощен туристически сезон. Сключени са контракти за рекорден брой круизни кораби. Изключително обнадеждаващи са резервациите за круизен туризъм, като Гърция се трансформира в топдестинация за тази година.

Очаква се годината да бъде рекордна. Интересът да вземем за пример към Солун се е нараснал с 300%, като първият круизен транспортен съд с американски туристи към този момент дебаркира на пристанището.

" Гръцкият туризъм сподели забележителна резистентност през последните две години, изпращайки мощно обръщение за сигурност на пасажерите и ще го направи още веднъж тази година ", увери министърът на туризма Василис Кикилиас в изявление за Атино-македонската осведомителна организация (AMNA). Кикилиас акцентира отпадането на условието за негативен тест на гости, които имат годен европейски зелен документ.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Възход на туризма в Гърция макар строгите ограничения и повишен...

Интересът към гръцките острови е толкоз огромен, че на Миконос и Санторини се постанова да бъде контролиран броя на идващите кораби. Има дни, в които е невероятно да се обслужат всички туристи, които се намират на двата острова. В употреба са и нови пристанища. Родос и Корфу също изискват някаква регулярност на круизните кораби.

Милионите туристи тази година ще имат опция да опитат и от цитрусови плодове, създадени в Пелопонес. Фермерите там трансформираха отглежданите култури, като се оказа, че климатът и почвата са подобаващи за манго, ананас и авокадо. Местните фермери работят по европейска стратегия, като даже към този момент са подписани първите контракти за експорт на цитруси.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:



Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР