Гърция обяви по-строги мерки за неваксинираните и по-тежки глоби за

...
Гърция обяви по-строги мерки за неваксинираните и по-тежки глоби за
Коментари Харесай

Гърция наложи строги мерки за неваксинираните

Гърция разгласи по-строги ограничения за неимунизираните и по-тежки санкции за неспазване на условията в отговор на внезапното увеличение на случаите на Covid-19, съобщи AFP.

От събота, 6 ноември всеки, който не е имунизиран против ковид, ще би трябвало да показа негативен тест, преди да може да влезе в публични здания, магазини, банки, заведения или фризорски салони, заяви гръцкото министерство на опазването на здравето.

Обявявайки ограниченията, откакто страната записва втория си ден от рекордно висок брой на инфектираните, министърът на опазването на здравето Танос Плеврис сподели, че новите правила ще " затегнат рамката за неимунизираните ". " Ограниченията ще важат за неимунизираните, защото те са доста по-застрашени и би трябвало да има ограничения за отбраната им ", сподели министърът.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ограниченията в Гърция, които влизат в действие от 13 септември...

Работещите в обществения и частния бранш ще би трябвало да дават негативни проби (бърз или PCR тест) два пъти седмично, които ще вършат за своя сметка. Ограниченията за неимунизирани няма да се ползват за хранителни магазини и религиозни храмове.

Здравният министър даде обещание засилен надзор и " нулева приемливост към тези, които одобряват неимунизирани хора " без проби в местата, за които се отнасят новите правила. Собствениците на компании рискуват санкция от 5000 евро и затваряне на пространствата им за 10 дни при нарушавания.

" Основното ни оръжие против пандемията е имунизацията ", съобщи Плеврис. Той добави, че всички имунизирани, които са получили последната си доза преди повече от 6 месеца, би трябвало да си слагат подсилваща инжекция.

По данни на здравното министерство 63% от популацията е имунизирано, само че във вторник в страната бяха регистрирани рекордните 6700 нови случая и 59 смъртни случая от вируса. Досега в Гърция общият брой на смъртните случаи от ковид е малко над 16 000.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:





Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР