Гърция обяви, че ще подсили граничните патрули и ще премести

...
Гърция обяви, че ще подсили граничните патрули и ще премести
Коментари Харесай

Гърция взима мерки срещу наплива на мигранти

Гърция разгласи, че ще укрепи граничните патрули и ще реалокира мигранти, намиращи се на нейните острови , към континенталната част в опит да се оправи с възраждането на потоците от мигранти от прилежаща Турция , оповестява " Ройтерс ".

Съветът по външните работи и защита към държавното управление заседава изключително след едновременното идване в четвъртък на повече от 10 плавателни съда с мигранти от Турция , първото по рода си от три години насам .

Увеличаването на идващите мигранти ускори натиска върху пренаселените мигрантски центрове по островите, като всички те са приели хора два пъти повече от потенциала им.

Пристигащите мигранти, най-вече афганистански фамилии , са се нараснали през август, когато е регистриран най-големият брой пристигнали мигранти от три години насам. Гръцкият лагер Мория на остров Лесбос, където изискванията са безчовечен съгласно филантропични организации , приютява най-вече хора след сключването на съглашението сред Европейския съюз и Турция за прекъсването на мигрантските потоци.

Днес гръцкото държавно управление разгласи, че ще реалокира търсещите леговище в уреди, намиращи се в континенталната част на страната, ще ускори граничния надзор дружно с европейската гранична организация " Фронтекс " и НАТО, а също по този начин ще ускори полицейските патрули в Гърция, с цел да разпознава мигрантите, на които им е било отказано леговище, само че са останали в страната .

Правителството също по този начин възнамерява да редуцира дължината на процеса по даване на леговище, който може да отнеме няколко месеца до приключването му. Освен това държавното управление ще сплоти 116 деца с техните фамилии в други европейски страни.

Гърция беше главната насочна точка към Северна Европа през 2015 за над 1 млн. мигранти и бежанци. Споразумението сред Европейски Съюз и Турция през март 2016 година ограничи мигрантския поток, само че затварянето на границите на Балканите докара до десетки хиляди мигранти, блокирани в Гърция.

Хуманитарни организации разкритикуваха Гърция, че не прави задоволително за възстановяване на виталните условия в лагерите си, което те дефинираха като " срамно ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР