Гърция мисли за инвестиция в АЕЦ Козлодуй“Гърция е изявила интерес

...
Гърция мисли за инвестиция в АЕЦ Козлодуй“Гърция е изявила интерес
Коментари Харесай

Вечерни новини: Гърция мисли за инвестиция в АЕЦ „Козлодуй“; Първото нормално лято става кошмар

Гърция мисли за инвестиция в АЕЦ „ Козлодуй “
Гърция е изявила интерес да се включи или като вложител в АЕЦ „ Козлодуй “, или като покупател на електрическата енергия от централата. Това стана ясно от думите на министър-председателя акад. Николай Денков след срещата с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис в Атина.
Първото обикновено лято в България се трансформира в призрачен сън
Въпреки война в Украйна България очакваше Лято 2023 да бъде първото обикновено от повече от три години. Лято, в което към този момент няма никакви ограничавания, свързани с COVID-19, пътувания или събирания на доста хора на едно място. Всъщност, всичко вървеше доста добре до скоро. Националната статистика отчиташе рекордни визити както на непознатите туристи, по този начин и на българите. Хотелиери споделяха за огромен интерес към местата за настаняване. В началото на месец юни България най-сетне съумя да образува и постоянен кабинет и Зарица Динкова застана отпред на Министерството на туризма.
Млади бизнесмени сътвориха обществена мрежа за продажба на облекла
Индустрия за над 200 милиарда $ годишно – на толкоз ще се прави оценка световният пазар на облекла втора ръка през 2026 година, съгласно специалисти. Очакванията са растежът да се подхранва от по-спестовното въодушевление на потребителите и от загрижеността за околната среда. По данни на компанията thredUP единствено през 2022 година този пазар бележи растеж от 24% до 119 милиарда $.
Twitter към този момент е X – синята птица отлетя
След като емблематичното лого на Twitter, изобразяващо синя птица към този момент е в историята, в този момент обществената мрежа публично се трансформира в X – новото лого, което компания одобри, оповестява The Verge.
Създателят на ChatGPT пусна криптовалута
Worldcoin е най-новата криптовалута на пазара – основана на ириса на окото. Проектът е създаден от основаната в Сан Франциско и и Берлин Tools for Humanity. Основана е през 2019 година от основния изпълнителен шеф на OpenAI (бел. ред. – компанията, която стои зад известния генеративен изкуствен интелект ChatGPT) Сам Алтман, Макс Новендстърн и Алекс Блания, като е подкрепена от VC Andreessen Horowitz.
Trillion Energy още веднъж желае да търси газ край Добрич
Канадската петролна и газова компания Trillion Energy възобнови интереса си към изследването за природен газ край Добрич. Заедно с неназована световна компания за търговия с сила сдружението ще проучва опциите в района на България и Турция, излиза наяве от публично известие на уеб страницата ѝ.
Гранд хотел Варна ще има нов притежател в договорка за 28 млн. Евро
Офшорната компания Black Sea Property PLC разгласи, че е подписала съглашение за придобиване на 98.27% от „ Гранд Хотел Варна “ АД – сдружението притежател на едноименния хотел в морската столица. Цената на договорката е 28 милиона евро (близо 55 млн. лв). Регистрираната в английския остров Ман офшорна компания е притежател и на къмпинг „ Градина “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР