Гърция късно, но ентусиазирано премина към нови технологии като начин

...
Гърция късно, но ентусиазирано премина към нови технологии като начин
Коментари Харесай

Приложение показва как са изглеждали древногръцките сайтове преди хиляди години. Това е бегъл поглед към бъдещите технологии

Гърция късно, само че въодушевено мина към нови технологии като метод за проявление на известните си археологически монументи и задълбочаване на знанията на посетителите за античната история

От ДЕРЕК ГАТОПУЛОС Associated Press и THEODORA TONGAS Associated Press, 8 октомври 2023 година, 12:06 ч. Гърция изиска те да бъдат върнати.

Засега се поддържа приложение от гръцкото министерство на културата разрешава на посетителите да насочват телефоните си към храма Партенон и скулптурите, съхранявани в Лондон, се появяват на паметника по този начин, както археолозите считат, че са изглеждали преди 2500 години.

„ Това е в действителност впечатляващо... единственият път, когато съм виждал подобен тип технология преди, е при зъболекаря “, Шрия Парсотам Читнавис, екскурзиант от Лондон, сподели след инспекция на приложението в парещ следобяд на върха на хълма Акропол, най-популярният археологически обект в Гърция.

„ Не знаех доста за (Акропола ), и трябваше да бъда уверен да дойда тук. Виждането на това го направи по-интересно – визията му в цвят “, сподели тя. „ Аз съм повече образен човек, тъй че това, че съм интерактивен, в действителност ми оказа помощ да го оценя. “

Виртуалната реституция работи на всички места и може да спести на някои гости претъпканото вървене нагоре и дългото очакване, с цел да видят емблематичните монументи от близко. Това също може да помогне на акцията на страната да трансформира гръцките градове в целогодишни дестинации.

Туризмът, който е жизненоважен за гръцката стопанска система, се върна с плач след пандемията от COVID-19, даже когато горските пожари прогониха посетителите от остров Родос и засегнаха други региони през това време лятото. Броят на входящите гости от януари до юли е повишен с 21,9% до 16,2 милиона спрямо преди година, съгласно Bank of Greece. Приходите са се нараснали с малко над 20%, до 10,3 милиарда евро (10,8 милиарда долара).

Приложението, наречено „ Хронос “ след митологичния цар на титаните и гръцката дума за „ време “, употребява разширена действителност, с цел да сложи античното усещане от уеб страницата върху екрана, съответствайки на изгледа от действителния свят, до момента в който се разхождате.

AR доближава до потребителите след дълго очакване и се чака да засегне голям набор от професионални и развлекателни действия.

Медицинска хирургия, военно образование и профилиран ремонт на машини, както и преживявания на дребно и събития онлайн са в полезрението на огромните софтуерни компании, които залагат на доходоносно бъдеще в завладяващите услуги. Технологични колоси като Meta и Apple постановат VR слушалки, които могат да костват хиляди долари.

Високата цена ще резервира мобилния телефон като съществена платформа за доставка на AR консуматори от известно време, сподели Мария Енгберг, съавтор на книгата „ Reality Media “ за разширена и виртуална действителност. по-добро интегрирано преживяване, което разрешава повече варианти за шерване при обиколки и наслагване на архивни фотоси и видеоклипове.

„ AR и VR изостават от други типове неща като игри и филми, които гледаме цифрово “, сподели Енгберг, доцент по компютърни науки и медийни технологии в университета Малмьо в Швеция.

„ Мисля, че ще забележим в действителност забавни преживявания на клиентите през идващите няколко години, защото повече наличие от музеи и архиви се цифровизира “, сподели тя.

Гръцкото министерство на културата и националният орган по туризъм закъсняха, само че въодушевени се обърнаха към технологиите. Популярната видеоигра Assassin's Creed Odyssey, която разрешава на играчите да обикалят антична Атина, беше употребена за привличане на млади пътешественици от Китай в Гърция с проведен от страната фотоконкурс.

Microsoft си партнира с Министерството на културата преди две години, с цел да започва завладяваща цифрова обиколка в антична Олимпия, родното място на Олимпийските игри в Южна Гърция.

Министърът на културата Лина Мендони сподели, че нововъведенията ще покачат достъпността до античните монументи на Гърция, допълвайки неотдавнашното инсталиране на рампи и пътеки срещу хлъзгане.

„ Достъпността се разгръща и в цифровото пространство, “ Мендони сподели на събитие за показване на приложението Chronos през май. „ Реалните гости и виртуалните гости на всички места по света могат да споделят исторически познания. “

Разработено от гръцкия снабдител на телекомуникации Cosmote, дизайнерите на безплатното приложение споделят, че се надяват да надградят върху съществуващи функционалности, които включват основан на изкуствен интелект виртуален справочник, Clio.

„ С напредването на технологиите и мрежите, с по-добра честотна лента и по-ниски закъснения, мобилните устройства ще могат да изтеглят още по-висококачествено наличие “, сподели Панайотис Габриелидес, почитан чиновник в телекомуникационната компания, участваща в плана.

Виртуалните реконструкции, употребяващи Chronos, обгръщат и три други паметника в Акропола, прилежащ римски спектакъл и елементи от издигнатия музей на Акропола в подножието на скалата.

___ Фотографът на AP Петрос Джанакурис в Атина способства.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР