Гърция и кипърските гърци са тези, които покачват напрежението в

...
Гърция и кипърските гърци са тези, които покачват напрежението в
Коментари Харесай

Чавушоглу към Гърция: Готови сме за военни действия! Откажете се от глезотиите!

Гърция и кипърските гърци са тези, които повишават напрежението в Източното Средиземноморие. Това съобщи турският министър на външните работи в отговор на сходни обвинявания от страна на Атина към Анкара, съобщи Анадолската организация.

Чавушоглу приказва на взаимна конференция през днешния ден с министъра на външните работи на Германия Хайко Маас, който по-рано денем посети и Гърция в опит да разсее напрежението сред двете съседки, добавя Българска телеграфна агенция.

"Откажете се от тези капризи ", сподели още Чавушоглу, обръщайки се към Гърция.

Външният министър на Турция предизвести гърците да не задълбочават ескалацията и уточни, че Турция няма да се поколебае да направи нужното следователно.

Според думите на Чавушоглу Анкара е подготвена за разговор по въпросите на Източното Средиземноморие, само че това е невероятно да става при поставяни от Гърция предварителни условия, съобщи Ройтерс.

Германският външен министър Хайко Маас съобщи на собствен ред, че ескалацията не е в интерес нито на Европейския съюз (ЕС), нито на Гърция, нито на Турция. Според него са нужни ясни стъпки към намаление на напрежението и подготвеност за разговор.

Маас призна, че разговорът няма да бъде елементарен, само че съгласно него решение на разногласието в Източното Средиземноморие е допустимо.

Междувременно стана ясно, че Гърция стартира военно обучение с същински муниции в Средиземно море. Така Атина отговори на турските изследвания в региона остров Крит.

Гръцките военни разпространиха фрагменти от взаимното обучение с американските морски и военновъздушни сили в региона на Средиземно море покрай остров Крит.

Гърция желае Европейската комисия да наложи наказания на Турция поради разногласието с газовите залежи в Средиземно море.

Гръцките управляващи оповестиха и че до осем месеца ще е подготвена и нова ограда по границата с Турция. Тя ще е с дължина от 27 км и се възнамерява да бъде с метър по-висока от сегашната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР