След 2 дни ще има инаугурация на новия президент на

...
След 2 дни ще има инаугурация на новия президент на
Коментари Харесай

Журналистът Коста Филипов за Гордана Силяновска: Заявките за евро...

" След 2 дни ще има инаугурация на новия президент на РСМ, ще забележим дали нашият президент Румен Радев ще бъде поканен. Това ще е първи сигнал какви ще са връзките сред двете страни. Заявките на Гордана Силяновска за " европейския път " не ги чух ", сподели пред БТВ Коста Филипов, публицист, дълготраен сътрудник на български медии в Скопие.

 

Гордана Силяновска към този момент се обърна на сръбски език в отговор на приветствения адрес на сръбския държавен глава Александър Вучич, разкри журналистът.

В РСМ бързат да сформират ново държавно управление, добави той.

 

" На 31 май се събира взаимната комисия сред България и Северна Македония по отношение на историята ", сподели Филипов. „ За мен е доста любопитно дали българският държавен глава ще участва на инагурацията. Преди пет години, когато Стево Пендаровски стана президент, Румен Радев беше там. Това им беше първата среща, въпреки и протоколна “, посочи той.

 

Според него преди пет години са били поканени всички държавни глави на прилежащите на Северна Македония страни.

 

„ Заявките за европейски път на Гордана Силяновска не ги чух. Чух, че ще пътуват по балканските пътища, че ще се върнат на Балканите. Накрая добави и за Брюксел. Обикновено първото посещаване на македонските политици след избора им е в Брюксел, само че ще забележим дали в този момент няма да иде другаде “, разяснява журналистът.

 

Първите поздравили ВМРО-ДПМНЕ за успеха в изборите 2 в 1 бяха министър председателят на Унгария Виктор Орбан и сръбският президент Александър Вучич.

 

През вчерашния ден имахме и първа публична реакция на София след избора на Скопие.

И президентът Румен Радев, и министър председателят Димитър Главчев гледат с паника към резултатите и успеха на ВМРО-ДПМНЕ, известни с антибългарската и антиевропейската си изразителност.

 

„ Много скоро ще проличи дали новият президент и партията, която завоюва с решителна преднина тези избори, ще проработят най-накрая за европейската вероятност на РСМ или ще поемат по друга посока “, сподели президентът Румен Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР