Гърция и Кипър са готови за продължаване на преговорите под

...
Гърция и Кипър са готови за продължаване на преговорите под
Коментари Харесай

Aтина: Готови сме за преговори за Кипър

Гърция и Кипър са подготвени за продължение на договарянията под егидата на Организация на обединените нации за наново обединяване на островната страна. Това се споделя в изказване на гръцкия президент Прокопис Павлопулос по случай националния празник на Република Кипър, оповестяват медиите в южната ни съседка.

В него президентът изрича мнение, че през юли не е било реализирано решение на казуса на състоялата се в Швейцария интернационална конференция за Кипър, която завърши без съглашение.

Павлопулос отбелязва, че "Гърция в никакъв случай не е приемала като приключен факт последствията от турското настъпление и окупация на Кипър ". Президентът акцентира, че зачитането на независимостта и суверенитета на Република Кипър са крайъгълен камък и висш приоритет на външната политика на Гърция ".



Гръцкият държавен началник счита, че на договарянията за острова присъединяване на Европейски Съюз би трябвало да бъде значително и ефикасно. По думите му задачата е да се реализира наново обединяване на Кипър в границите на една страна, изцяло суверенна, самостоятелна и териториално цяла, без непознати окупационни войски и без анахронични права за интервенция на трети страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР