Гърция е обхвана от стотици горски пожари, като силният вятър

...
Гърция е обхвана от стотици горски пожари, като силният вятър
Коментари Харесай

Гърция е обхвана от пожари, магистралата Атина - Ламия остава затворена

Гърция е обхвана от стотици горски пожари, като мощният вятър пречи за тяхното потушаване. За последното денонощие са зародили нови огнища, а огнеборец и доброволец в гасенето изгубиха живота си. Това заяви на ексклузивен брифинг заместник-министърът по въпросите за отбраната на жителите Никос Хардалиас, отговарящ за координирането на дейностите при спешни обстановки, представен от организациите.

За последните 24 часа в Гърция са зародили 98 нови пожара. Днес силите на гражданската отбрана гасят 154 пожара по цялата територия, сподели Хардалиас.

По думите му най-опасните пожари са регистрирани в централната област Атика, на остров Евбея и в региона Илия.

Днес се сблъскахме с нов фронт в региона на Древна Олимпия, както и в областите Месения, Мани, Толофон, Фокида, Фтиотида, Гревена и на остров Крит, посочи заместник-министърът. Той увери, чевластите са мобилизирали всички запаси за битка с пожарите.

Заместник-министърът изрази дълбоки съболезнования по отношение на гибелта на доброволец при гасене на пожар в градчето Ипократио Полития в Атика. По-рано в една от столичните лечебни заведения умря 38-годишен пожарникар . Той е получил тежка контузия на главата, откакто електрически дирек е паднал върху него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР