Гърция чака българи за сезонни работници през лятото, съобщава Нова

...
Гърция чака българи за сезонни работници през лятото, съобщава Нова
Коментари Харесай

Гърция чака български бачкатори за лятото

Гърция чака българи за сезонни служащи през лятото, оповестява Нова тв. Това важи изключително за курортите покрай границата, в които се чака и доста наши сънародници да изкарат лятната си отмора. По-удобно, прелестно и потребно е да се наемат български служащи, които по-късно да работят с български туристи. Знанието на български език е преимущество за чиновниците в гръцките курорти.

„ Ние постоянно търсим работна ръка. Търсим я в последно време изключително в България, чиновници, които знаят български. Добре е да знаят и британски език, да бъдат общителни, да знаят по какъв начин се приказва с един клиент. Не мисля, че има разлика сред българските и гръцките служащи. Българите знаят български, а на нас това ни би трябвало тук. Основната заплата е към 750 евро и възнаграждението стартира от там нагоре. Колкото повече работите, толкоз повече пари ще вземете ”, изясни гръцки шеф.

По думите му множеството гръцки хотели дават на служащите си по една стая, а някои наред с това оферират и обяд.

„ Всяка година посрещаме тук служители на реда от България, които посрещат и насочват български туристи. Ние изпращаме гръцки служители на реда в Банско, които правят същото ”, сподели гръцкият хотелиер.

„ Българският екскурзиант е приказен. Да, може би пие малко повече ракия, само че ние нямаме проблем с това ”, изясни гръцкият хотелиер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР