Гарбине Мугуруса сложи край на сезон 2019, съобщи испанското издание

...
Гарбине Мугуруса сложи край на сезон 2019, съобщи испанското издание
Коментари Харесай

Мугуруса сложи преждевременен край на разочароващ сезон


Гарбине Мугуруса постави завършек на сезон 2019, заяви испанското издание Punto de Break, базирайки се на източници от щаба на някогашната №1. Двукратната шампионка страда от травма в десния крайник и е отказала участия на шампионатите в Тянжин и Москва.

По този метод испанката поставя завършек на актуалната акция, в която се показа нерешително и приключи с 22 победи и 16 загуби. Последно Мугуруса отпадна още в първия кръг в Пекин, откакто претърпя проваляне от София Кенин.

След Ролан Гарос испанката не съумя да премине след втори кръг в шест поредни шампионата. Спечели единствената си купа през годината в Монтерей, а също по този начин доближи до четвъртфинал в Индиън Уелс и осминафинали на Australian Open и Ролан Гарос.

Muguruza in midnight tennis action (Getty) pic.twitter.com/6nZPTyuoRm
— Mugu Dimples (@MuguDimple) September 28, 2019
През юли 25-годишната тенисистка се раздели с треньора си Сам Сумик. Мугуруса разкри новината в профила си в „ Twitter “, където благодари на френския ментор за свършената работа.
„ Малко думи, с които да разглася края на едно неизмеримо премеждие – 2 трофеи от Големия шлем и №1 в света. Повече от признателна съм за тези четири години. Благодаря, Сам “, написа Мугуруса.
Muguruza IG Story ( @Alibinee is that you? Lool) pic.twitter.com/DW5TPEJg1Y
— Sebastien G (@sebshrfam) September 26, 2019
Бившата №1 стартира да работи с треньора през 2015 година, а преди този момент той бе ментор на Виктория Азаренка и Южени Бушар. Двамата с Мугуруса реализираха невероятни триумфи. Испанката завоюва Ролан Гарос през 2016 година и победи на Уимбълдън през идната акция.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР