Гърбав кит, изхвърлен на брега на отдалечен остров в Северния

...
Гърбав кит, изхвърлен на брега на отдалечен остров в Северния
Коментари Харесай

Кит, видян за последно преди десетилетия, намерен жив, но откритието завършва с „разбито сърце“

Гърбав кит, изхвърлен на брега на далечен остров в Северния Атлантик, умря по-рано този месец, откакто изчезна към три десетилетия.

Огромното творение беше към момента живо, когато го изхвърли на брега в резервата на Националния парк Sable Island, пясъчна линия, покриваща единствено 12 квадратни благи земя в Атлантическия океан, на към 110 благи югоизточно от най-източния завършек на континенталната част на Нова Скотия в Канада. Инцидентът беше обявен на 2 ноември, съгласно Marine Animal Response Society, благотворителна организация, основана в Нова Скотия, която се концентрира върху опазването на морските животни.

„ Като се има поради размерът на гърбатия и местоположението му на южната страна в рискови условия за сърфиране, не можеше да се направи доста, с цел да се помогне на този кит “, написа Обществото за реакция на морските животни в обява във Фейсбук, споделена в понеделник, която включва няколко изображения на кита.

Службата за национални паркове на Съединени американски щати споделя, че възрастни мъжки гърбати като този на остров Сейбъл могат да порастват до дължина сред 45 фута и 56 фута. Обикновено животните тежат минимум 35 тона или 70 000 паунда.

„ Някои произшествия с живи животни са в действителност сложни за справяне заради опасения за сигурността, местоположението, логистиката и размера на животното. Когато всички тези нещата се сблъскват, реакцията може да бъде съвсем невъзможна, за огромно обезсърчение на всички участващи ", споделиха от благотворителната организация, добавяйки, че ветеринарните сътрудници от Canadian Wildlife Health Cooperative и Atlantic Veterinary College не могат да стигнат до отдалечения плаж, с цел да оказват помощ или да " хуманно евтаназирайте " животното, защото регионът е толкоз изолиран.

Sable Island се ръководи от канадската държавна организация Parks Canada, която, сходно на Службата за национални паркове на Съединени американски щати, дава отговор за националните паркове на страната, опазването територии, исторически места и други предпазени територии. Посещението на острова, прочут със своите диви коне и колонии от морски лъвове, е допустимо през избрани месеци от годината, макар че посетителите би трябвало да получат позволение от Parks Canada.

Според уеб страницата на организацията остров Сейбъл е наличен по въздух или море, а бъдещите гости могат да резервират място или да наемат пътешестване с лицензиран оператор на Parks Canada или да възнамеряват пътешестване с частен транспортен съд през януари и февруари и от юни до октомври. Сайтът отбелязва, че „ закъсненията и отмените са постоянно срещани заради времето. “

Изхвърленият на брега гърбат кит умря няколко дни след измиване на брега, само че чиновници на парковете на Канада съумяха да създадат фотография на долната страна на кита приказка, до момента в който е към момента живо, което разреши на откривателите да сравнят изхвърленото на брега животно с гърбаво, забелязано в началото десетилетия по-рано. Гърбавите животни могат да бъдат разпознати посредством отличителни белези от долната страна на опашката им, които се назовават ​​метили, съгласно Службата за национални паркове на Съединени американски щати.

Изследователи от Центъра за крайбрежни проучвания в Масачузетс и съюзнически китове в Мейн в Колежа на Atlantic изследва фотографията на опашката на гърбатия и удостовери, че китът е бил видян за първи път през 1982 година на Силвър Банк, край Доминиканската република, което значи, че е на най-малко 43 години. Китът е забелязан за финален път при започване на 90-те години на предишния век и по какъв начин и къде е прекарал живота си през идващите няколко десетилетия остава мистерия.

„ Можем единствено да си представяме какво е правил през това време “, Центърът за крайбрежни изследвания написа в друга обява в обществените мрежи за гърбатия. Причината за гибелта на кита също е незнайна, съгласно обществото за реагиране на морски животни, защото събитията на остров Сейбъл попречиха на чиновниците да извършат аутопсия. Но въз основа на наблюдения няма външни признаци на пострадване или контузия на кита.

„ Насядането на огромни китове е предизвикателство и рисково, и не постоянно е допустимо да се разпознава лицето или да се дефинира за какво е умряло ", Центърът за крайбрежни изследвания каза. „ Въпреки че не съумяха да дефинират повода за това блокиране, те съумяха да съберат и споделят изображения, които са от решаващо значение за дълготрайните изследвания на популацията в Северния Атлантик. “

Стивън Ван Занд: 60-те Минути Интервю

Може ли Brightline да бъде модел за високоскоростна железопътна линия в Съединени американски щати?

Смъртоносният горски пожар в Лахайна погълна пожарната машина, до момента в който пожарникарите на Мауи едвам съумяха да избягат

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР