Галерията за съвременно българско изкуство One gallery отваря вратите на

...
Галерията за съвременно българско изкуство One gallery отваря вратите на
Коментари Харесай

В тази арт инсталация зрителите стават актьори

Галерията за модерно българско изкуство One gallery отваря вратите на новото си пространство - на адреса на офиса на фондация „ Свободни модерни изкуства “. „ Мястото е едно от най-емблематичните средища на културния и политическия  живот в столицата преди Първата международна война. Днес остарялото кафене „ България “, което е ситуирано на две равнища, претърпява своята модерна трансформация – трансформира се в изложба за модерно изкуство “, описват от екипа.

Откриването, което се състоя през вчерашния ден, беше с интерактивната галерия “Selected ”. В експозицията са включени произведения на Богдан Александров, Венелин Шурелов, Георги Янков, Красен Троански, Rassim, Свилен Стефанов, Петър Георгиев  - Rey и Георги Ружев. Експозицията може да бъде прегледана до 29 ноември.



Ще бъде показана забавна апаратура на проф. Георги Янков, в която участници са самите фенове. По думите на създателя му, интерактивното произведение е и мигане към днешния свят, потопен в обществените мрежи. “Както тя самата мига и се задейства при придвижване, инсталацията е едно мигане към публиката и симпатична, уповавам се, провокация, всеки да смени мястото си на фен и да стане основният артист. Минавайки пред нея, тя се задейства, светват очите и той може да се усеща като на сцената и да забавлява тази аудитория ”, споделя проф. Янков, цит. по Българска телеграфна агенция.

Янков е благополучен, че One gallery отваря вратите на ново пространство. „ Хубаво е, че се появяват и такива културни нови пространства. Че има хора запалянковци, които отделят време и средства да поддържат българската просвета “.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР