Габрово. На 11 и 12 февруари Регионалният съвет на КНСБ

...
Габрово. На 11 и 12 февруари Регионалният съвет на КНСБ
Коментари Харесай

Над 120 учители от област Габрово и Ловеч бяха обучени по образователната кампания на КНСБ „Моето първо работно място“

Габрово. На 11 и 12 февруари Регионалният съвет на КНСБ - Габрово, дружно с Регионалният съвет на КНСБ в Ловеч и със съдействието на Регионалните ръководства на образованието в Габрово и Ловеч организираха взаимно образование в електронна среда на над 120 класни ръководители и педагогичен експерти от двете области, оповестиха от КНСБ - Габрово. Лектори бяха регионалният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова и националният координатор на Федерацията на самостоятелните синдикални организации от леката индустрия към КНСБ Радка Гичева.

Обучението е част от продължаващата и през 2021-2022 образователна година национална просветителна акция „ Моето първо работно място “ на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Синдиката на българските учители към КНСБ, в партньорство с Министерството на образованието и науката, която се осъществя от 2012 година насам.

След сполучливо изискан тест в края на образованието и правене на презентация по определена тематика, всеки от участниците получава уверение за основна подготвеност „ Трудови, обществени и осигурителни права “ и един квалификационен заем. Темите на образованието ще са заложени в часа на класа през втория образователен период на образователната 2021-2022 година.

Целта на акцията „ Моето първо работно място “ е да се подкрепи развиването на гражданското съзнание на учениците завършващи приблизително обучение като бъдат осведомени за главните им трудови, обществени и осигурителни права и отговорности, постъпвайки за пръв път на работа и да се улесни прехода от учебно заведение към пазара на труда и бъдещото.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР