Габриела Терзиева се определя като пътешественик по душа и търсач

...
Габриела Терзиева се определя като пътешественик по душа и търсач
Коментари Харесай

Габриела Терзиева – организатор на първата конна експедиция за български ездачи в Йордания



Габриела Терзиева се дефинира като странник по душа и изследовател на ексцентричното.Тя е уредник на първия бранд за пътешестване с конни експедиции у нас.

Учила е нещо несвързано с животните, а точно История на изкуството и е специализирала Кураторство и изкуство и архитектура на арабския свят в Бейрут.

Освен в Ливан е живяла и учила в Англия, била е танцьор и има документ за туристически гид.

Тя е инструктор по конен спорт и обяздване на диви коне . Организатор е на първата конна експедиция за български ездачи в пустинята Уади Рум в Йордания.

Основател е на първия български бранд за конни експедиции по света. Също по този начин инициира и основава плана Bronco Surprise Tours, който цели опознаване на по-малко известните и забравени места в България, като в същото време се резервира тяхната уникалност. И всичко това – на нежната възраст от 27 години.



В “Нашият ден “ Габриела Терзиева споделя за призванието, което я намира:

“Когато се върнах в България започнах да яхвам по-често. Винаги българската история и българските села са били мое едва място и съм желала да научаваме повече за тези места.

В годините, в които учих в чужбина, пътувах доста и съм прекосявала доста страни сама на кон, яздейки с локалните племена и нации – Монголия и Йордания бяха едни от най-дългите ми прекосявания.

Когато се завърнах в България разбрах, че подобен артикул “Конна експедиция в чужбина “ няма за българските ездачи и това е нещо ново и непознато за нас тук за момента.

Хрумна ми концепцията, че могат да се провеждат групи и от България. “

Чуйте от цялостния диалог в звуковия файл повече за конните експедициите по български села и къде ще е идващия конен преход на Терзиева.

Снимки: facebook/Конете-на-България
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР