Габриела Славова, която беше обвинена заедно с майка си за

...
Габриела Славова, която беше обвинена заедно с майка си за
Коментари Харесай

Габриела Славова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, е проверявана от Закрила на детето

Габриела Славова, която беше упрекната дружно с майка си за убийството на Пейо Пеев, е била разследвана от Агенция " Закрила на детето " по сигнал на неин комшия за занемаряване на сина си без родителска грижа в Бургас.

Съседът Владимир Павлов е общински консултант в ОбС-Бургас и твърди, че е предотвратил рисков случай с невръстното момче, оставено единствено в жилището преди 3,5 година

" Той беше оставен без контрол от майка си, която беше напуснала в незнайна посока. И защото не можех да я открия, се принудих да се обадя на телефон 112 и да повикам Министерство на вътрешните работи, с цел да издирим родителите на дребното дете ", споделя Павлов.

Момчето (на 3 година по това време) е напуснало жилището единствено и е тръгнало към изхода на постройката, с цел да търси майка си.

" Тръгна надолу, отвори входната врата на блока и излезе на улицата. Аз бързо излязох от жилището и го хванах, преди да го удари една кола. Дойде полицията и за 30 минути намериха Габриела. Тя сподели, че имала служебна работа и детето щяло да се оправи единствено ", споделя Павлов.

Той оповестява, че още тогава е сезирана службата " Закрила на детето ", които са почнали инспекция за това какви грижи се поставят за сина на Габриела Славова.

Павлов твърди, че е бил притеглен като очевидец и " една година непрекъснато бях викан да давам показания ".

Социалните обаче не са го уведомили за решението по случая, а детето е останало на грижите на своята майка - която в това време е работила и като шеф отдел в Община Бургас.

Съседът обаче твърди, че след неговия сигнал е почнал " систематичен тормоз от страна на Красимира Трифонова - бабата на детето ".

Трифонова е почнала да изпраща насрещни тъжби против Павлов до Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Национална агенция за приходите. Всички нейни писма са пуснати от служебния ѝ мейл в Министерството на външните работи, където тя е работила до убийството на Пейо Пеев.

Трифонова беше упрекната за физически причинител на тежкото закононарушение и продължава да е в ареста. Но Габриела Славова, която също е обвинена за съизвършител, излезе под домакински арест.

" Когато разбрах, че съдът е пуснал майката, с цел да гледа децата си, ми стана ясно, че съдът в София не е наясно, че в Бургас е водено произвеждане против нея ", сподели Владимир Павлов пред Нова ТВ.

Той упорства да се ревизира какво се е случило с инспекцията против Славова от преди 3 година и за какво тя не е взета поради по делото.

Според него - до неотдавна майката и дъщерята са живеели непрекъснато в жилището в Бургас, където към момента е настанена и бабата на Габриела.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР