Габриела и Стефани Стоеви са новите европейски шампионки по бадминтон

...
Габриела и Стефани Стоеви са новите европейски шампионки по бадминтон
Коментари Харесай

Сестри Стоеви станаха европейски шампионки по бадминтон

Габриела и Стефани Стоеви са новите европейски шампионки по бадминтон при женските двойки. Сестрите от Хасково завоюваха най-значимата купа в своите кариери, откакто на финала на шампионата на континента в Уелва (Исп) разгромиха френския дует Ане Тран и Емили Лефел с 2:0 (12, 10) единствено за 42 минути игра на корта. Това бе шеста победа за българките от шест мача против тези противнички, които са №33 в света. А купата им е изобщо първа за България на такова равнище в бадминтона.

Стоеви, с треньор Михаил Попов, бяха най-високо поставената в международната класация двойка (№12), откакто водачките в схемата и №2 в света Камила Ритер-Юл и Кристина Педерсен (Дан) се отдръпнаха тъкмо преди надпреварата поради " персонални аргументи " на Ритер-Юл. Така купата, която датчанките завоюваха на последните 4 шампионати, бе овакантена и Стефани (22 г.) и Габриела (23 г.) се възползваха оптимално от този късмет, като в петте си дуела не дадоха даже и един гейм на своите съпернички. Най-много точки в един гейм - 18, те позволиха на полуфинала против поставените под №3 датчанки Майкен Фругаард и Сара Тигесен, само че се постановиха също с 2:0 (10, 18).

Медалът е втори за сестри Стоеви от европейски шампионати (миналата година в Колдинг (Дан) те изгубиха финала против Ритер-Юл и Педерсен) и общо трети за България на тези конгреси (третото отличие е бронзово - на Линда Зечири при дамите в Карлскруна (Шв) през 2012 г.). Освен първата в историята европейска купа за България в бадминтона, двойката има още една - от Европейските игри в Баку`15, само че тогава шампионатът не бе с сан на еврошампионат.

" Да чуеш българския химн и да видиш българското знаме най-отгоре пред всички други е едно необикновено преживяване! - написаха българките на стената си във Facebook. - Шампиони сме! Дори и думите не могат да покажат по какъв начин се усещаме в този миг. Никога не се отхвърляй от фантазиите си, тъй като имаш ли сърце и пристрастеност те ще станат действителност! Искаме да благодарим на нашия треньор Михаил Попов за невероятната му помощ и че в никакъв случай не ни остави да се откажем, когато ни беше мъчно. На невероятното ни семейство, което постоянно е до нас без значение от всичко. На клуба ни IMBC92 за невероятната поддръжка, на нашия физиотерапевт за невероятната помощ тази седмица и едно огромно благодаря на всички вас, които ни подкрепяте и вярвате в нас! ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР