Габриела Георгиева и Йосиф Миладинов ще представят България във вечерната

...
Габриела Георгиева и Йосиф Миладинов ще представят България във вечерната
Коментари Харесай

Габриела Георгиева и Йосиф Миладинов на полуфинали на световното по плуване в Доха

Габриела Георгиева и Йосиф Миладинов ще показват България във вечерната сесия на международното състезание по плуване в Доха, която ще може да наблюдавате НА ЖИВО от 18:00 ч. по Българска национална телевизия 3!

Георгиева покри олимпийски норматив " Б " с ново персонално достижение и се класира за полуфиналите на 200 метра тил.

Българката за първи път слезе под границата от 2:11 минути в дисциплината. Тя финишира втора в своята серия с 2:10.86 минути, като се приближи оптимално до националния връх на Екатерина Аврамова от Лондон 2010 -2:10.43.

Времето на Георгиева е трето в пресявките на дисциплината. 26-годишната българка ще плува втория си полуфинал на шампионата в Доха след 13-ото място на 100 метра тил.

Йосиф Миладинов се класира за полуфиналите на 100 метра бътерфлай с 10-о време в сериите 52.10 секунди.

Миладинов приключи трети в своята серия, като бе изпреварен с 6 стотни от именития южноафриканец Чад Ле Кло и от казахстанеца Адилбек Мусин, който единствен слезе под 52-те секунди в серията с 51.75.

20-годишният Миладинов има затрупан норматив " А " в тази дисциплинираност за Игрите в Париж. Той е финалист на 100 метра бътерфлай от предходната Олимпиада в Токио през 2021 година.

не съумя да извърши задачата да си обезпечи място на Олимпиадата в Париж. Квартетът в състав Петър Мицин, Калоян Братанов, Калоян Левтеров и Йордан Янчев финишира с 13-о време в сериите - 7:21.06 минути, близо три секунди по-слабо от националния връх, подложен на Европейското състезание в Рим преди три години. Резултатът не бе задоволителен за класиране на Игрите в Париж.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР