Габриела Димитрова получи парична премия от БФ Джудо за сребърния

...
Габриела Димитрова получи парична премия от БФ Джудо за сребърния
Коментари Харесай

Европейската вицешампионка по джудо Габриела Димитрова получи парична премия от федерацията

Габриела Димитрова получи парична награда от БФ Джудо за сребърния орден от европейското състезание до 23 години в Подсдам (Германия). Наградата й бе връчена от президента на централа Румен Стоилов. На срещата с медиите участва и Ганчо Дойков, персонален треньор на Димитрова и асистент в националния тим.

Тимът ще стартира новия сезон още в първите дни на януари с лагер в Австрия, по-късно ще вземе присъединяване в Гран при на Португалия.

" Олимпийската 2024-а година ще бъде извънредно значима за нашите състезатели, които не престават борбата за квотите. Към момента в зоната на сигурните визи има трима джудисти ", съобщи Стоилов и добави, че федерацията към този момент е подала всички документи в спортното министерство за разпределяне на финансови средства, нужни за подготовка през идната година.

" Щастлив съм за Габриела, тъй като за нас е значима освен наградата, само че и уважението и грижата, която демонстрираме към младите, а и към одобрените състезатели. Тази година не може да кажа, че е отлична, само че изпращаме една доста добра година. Състезателите са здрави, което е най-важното. Като цяло сме удовлетворени, тъй като 2023-а беше подготовка за олимпиадата. Продължаваме да готвим тим - най-малко 6 души за Световно и Европейско състезание. При мъжете и при дамите има доста какво да се желае, само че аз съм доста удовлетворен от развиването на младите ", разяснява още Стоилов.

" Може да се каже, че спечелването на този орден беше повратен миг за мен. Преходът от девойки в дами не е елементарен, беше мъчно за всички. Този орден способства за моята мотивация, а и тази на треньора ми. Видяхме, че нещата се получават, че вървим в вярната посока. Следващата година ще се състезавам при дамите и това отличие ми даде подтик ", сподели Димитрова.

" В околните ни проекти е присъединяване на Игрите в Париж. Има 8-9 надпревари, на които би трябвало да взе участие, с цел да завоюва точки за ранглистата. Тя е млада, по-късно ни следва олимпиадата в Лос Анджелис ", съобщи нейният треньор Ганчо Дойков.

През 2024-а България ще бъде хазаин и на европейско състезание за кадети. Форумът е в Самоков от 27 до 30 юни.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР