Гъбите са по-скоро просто вкусен, отколкото здравословен продукт и дори

...
Гъбите са по-скоро просто вкусен, отколкото здравословен продукт и дори
Коментари Харесай

Кои хора трябва да внимават с яденето на гъби

Гъбите са по-скоро просто апетитен, в сравнение с здравословен артикул и даже здравите хора не би трябвало да злоупотребяват с тях, считат специалистите.

Консумацията на гъби е противопоказана за възрастни хора с хронични болести , най-много за тези с проблеми със стомашно-чревния тракт, споделя диетологът Екатерина Иванникова .

Иванникова изясни, че въпреки гъбите да се считат за източник на протеини, витамини и минерали, те въпреки всичко са мъчно смилаем артикул заради високото наличие на хинин и фибри. Това затруднява усвояването на питателните им субстанции от организма.

Основното противопоказание за включването на гъби в менюто ни са хронични болести, които постоянно се диагностицират при хора в зрелост, изключително стомашно-чревни, чернодробни, бъбречни. Гъбите не се предлагат и при хора с хипертония.

Иванникова прикани възрастните хора да се откажат от постоянната консумация на гъби. Според нея те могат да се включват в диетата единствено понякога, само че в дребни количества - най-много 100-150 грама на хранене .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР