Г радушка удари части от България. Огромни ледени късове, колкото

...
Г радушка удари части от България. Огромни ледени късове, колкото
Коментари Харесай

Градушка удари редица райони у нас

Г радушка удари елементи от България. Огромни ледени парчета, колкото човешка длан, изпочупиха прозорци и пробиха изолацията на жилищни здания в Червен бряг.

Силен проливен дъжд, съпроводен от градушка, затрудни съществено и придвижването по пътя от и за ферибота в Оряхово и към АЕЦ "Козлодуй ". Стихията се изви в час пик, когато трасето е извънредно натоварено.

Подобни местни превалявания имаше в цяла Северозападна България. Зрители на алармират за градушки на Подбалканския път в региона на Копривщица. Ледени парчета са паднали и в Софийско. Стихията не е подминала и Кърджали.



Силна градушка унищожи насажденията и посевите във видинското село Майор Узуново, сподели кметът Красимир Георгиев, представен от БНР, като посочи, че не е бил в селото по време на бурята.



През нощта над Западна България ще е най-вече ясно.

Над Централна и Източна преваляванията и гръмотевичните стихии ще продължат. Ще духа сдържан северозападен вятър.

В петък на доста места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Главно в Южна и Източна България ще превали и прегърми. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан, в Западна и Централна България краткотрайно мощен, северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 27° и 32°. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е близо до междинното за месеца.

Това заяви за Агенция "Фокус " Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 27°. Температурата на морската вода е 20°-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.

През почивните дни ще доминира слънчево време,

към и след обяд с развиване на купеста, над планинските региони, а в събота и над североизточните - и купесто-дъждовна облачност. На обособени места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. В събота ще бъде хладно за началото на юли с оптимални температури в множеството региони под 30°, в неделя ще е малко по-топло. В понеделник ще бъде най-вече слънчево с купеста облачност в следобедните часове основно над планинските региони, където на обособени места ще превали и прегърми. Дневните температури още веднъж ще се покачат и оптималните ще бъдат най-вече сред 31° и 36°.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР