„Г-н Рашков е част от предизборния процес и участието му,

...
„Г-н Рашков е част от предизборния процес и участието му,
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Рашков е част от предизборния процес

„ Г-н Рашков е част от предизборния развой и присъединяване му, е фокусирано върху това да навреди главно на нас. Понасяме щета от изявленията му. В момента президентът е едноличен стопанин на всички служби “, добави той.

Това съобщи в студиото на „ Тази неделя “ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев

Според него Радев е рисков за демокрацията.

„ Тримата съществени кандидати за продобиване на президентските избори следват еднакъв формат – претендент, подсилен от предприемчив комитет, подсилен от една или повече партии. Причините са повече от една. Първо, подобен е формата, когато настоящия президент работи с предприемчив комитет, пробва се да си издигне надпартийната обстановка, в тази среда доста мъчно се работи с партиен претендент. По-дълбоката причина е друга – един партиен претендент ненужно би партизирал вота “, сподели още зам.-председателят на ГЕРБ.

Николай Младенов и Досиетата " Пандора "

Г-м Младенов даде ясно пояснение, че въпросната компания е записана, откакто той е бил министър поради желанието му да прави бизнес и доколкото той разясни, тя в никакъв случай не е правила някакъв тип активност. Тук остават моралните оценки, когато приказваме за компании, регистрирани в юрисдикции с преференциално данъчно отнасяне, се движи сред това какъв брой е законно и какъв брой е морално. Това съобщи Дончев, откакто преди дни стана ясно, че някогашният външен министър в държавно управление на ГЕРБ Николай Младенов е вторият българин в Досиетата „ Пандора “.

По думите му не е нелегално политиците да имат офшорки, само че заради условията на законодателството за гласност на имуществото сходна благосъстоятелност би трябвало да се заявява.

„ Това, че с и политик и си на висока служба не значи, че не можеш да имаш някаква благосъстоятелност, само че в ушите на хората, това, че някой има офшорка се е трансформирало в синоним, че някой крие пари. Обичайно хората са прави, само че не всеки път. По-големият честен проблем е различен. Ако предположим, че въпросните страни и юрисдикции са с по-добро данъчно отнасяне, това означа, че въпросната персона желае да заплаща по-ниски налози, в сравнение с заплащат жителите “, добави политикът.

Дончев отхвърли да има офшорка, както и че ГЕРБ има практиката да купува гласове на изборите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР