„Г-н премиер, вашият министър Лиляна Павлова успя да подготви проект

...
„Г-н премиер, вашият министър Лиляна Павлова успя да подготви проект
Коментари Харесай

Вигенин към Борисов: Крайно време е да представите управленска програма

„ Г-н министър председател, вашият министър Лиляна Павлова съумя да приготви план за цели на Европейски Съюз, вземете този план и го развийте в управническа стратегия на държавното управление, извънредно е време да визиите такава ". Това сподели националният представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин по време на разискванията по питането на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на Бялата книга за развиването на Европа, препоръчана от ръководителя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, съобщи „ Фокус ".

„ Голямото предизвикателство пред държавното управление от тук нататък е могат ли да потвърдят, че няма двойни стандарти, да оферират едни цели за Европейски Съюз, а в България да работят или без цели, или в несъгласие с европейските ", изясни Вигенин.

„ Днес е значим ден, тъй като за първи път министър-председателят Бойко Борисов е в Народното събрание, с цел да взе участие в обсъждане по искане на народни представители ", уточни той.

„ Въпреки че днешните разисквания са подбудени от опозицията, имам вяра, че ще основат добър казус и ще трансфорат диалога сред народните представители и премиера в нормална процедура ", добави депутатът.

„ С изключително внимание Българска социалистическа партия следи подготовката за Българското председателство, то има 3 аспекта: какви цели ще предложи България; какви позиции ще отстоява България по значимите за Европейски Съюз въпроси и по какъв начин ще протече подготовката като организация и логистика ", сподели още социалистът.

„ Бяха направени поръчки за публичен спор, Българска социалистическа партия чака подобен да има и в Народното събрание. Нормално е всяка комисия да прегледа целите и да показа своя принос. Готови сме да подкрепим приобщаващ метод освен това с дейна работа, тъй като Председателството не е на ГЕРБ, то е на България ", добави Кристиан Вигенин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР