Г-н Маринов веднага подаде оставка, а следващият Христо Терзиев започна

...
Г-н Маринов веднага подаде оставка, а следващият Христо Терзиев започна
Коментари Харесай

Там, зад колоните, ужасът е жив

Г-н Маринов незабавно подаде оставка, а идващият Христо Терзиев стартира инспекция. Това съобщи Анна Александрова, народен представител от ГЕРБ по една телевизия, час преди изключителното съвещание на Народно събрание за полицейското принуждение.

Насилието не е хубаво и аз съм проив, но тези работи към този момент са минали, дайте да се заемем с по-важни неща, - това пък лукаво се пробва да прокара нейният сътрудник Радомир Чолаков. Дори подличко промъква мнение, че и протестиращи имали виновност, че Борисов и министрите Маринов и Терзийски са почтени. Ама че безсрамие.

Но то е нищо спрямо наглостта на някогашните министри и настоящи депутати от ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски, които не помръднаха от местата си, до момента в който се дискутираха зверствата на техни подчинени зад колоните на Министерски съвет, а и освен там. Не им трепна окото, да не приказваме за опрощение към присъстващите бити протестиращи в залата. Борисов ли им бе наредил да се държат по този начин или просто са меравци – все едно.

Очевидно тези хора не си дават сметка за стореното от тях. В тяхната „ ценностна система “ побоят е средство, сатрапът над тях е господ, жителите сачервеи, а силата е в тях, тъй като са „ стоманени бойци на партията “.

А обстоятелствата ни избождат очите от дълго време:

По време на миналогодишните митинги Борисов и депутати от ГЕРБ няколко пъти поздравиха служителите на реда за „ професионалните им дейности по време на митингите “. Нееднократно ги защитаваха, тъй като против тях се правили „ силови дейности, а те запазили самообладание “.

Младен Маринов подаде оставка по искане на Борисов с аргумента на премиера, че има огромни подозрения, че е обвързван с върхушката на Движение за права и свободи.

Заместилия ги Христо Терзиев стартира вътрешни инспекции, които всъщност прикриха следите на осъществените зверства и приключиха със алегорични санкции на неколцина чиновници.

На доста протестиращи са повдигани обвинявания за престъления против страната и за готвен прелом. Такива обвинявания в новата история не са повдигани.

Протестиращи бяха пръскани със спрей от служители на реда – до момента не е открито с какво вещество и кой е рапоредил това.

Борисов разгласи, че президентът Радев е провел прелом като е наредил някакви мъже да облекат фланелки и да нападат Народното събрание. Нищо такова не се удостовери.

Борисов и основния прокурор Гешев твърдяха, че предприемачът Васил Божков е финансирал митингите. Също нищо от това не се удостовери.

Вице-премиерът и отговарящ за силовите ведомства Красимир Каракачанов, водач на Вътрешна македонска революционна организация оповести цена по какъв брой се плащало на протестиращи: единствено за присъединяване, за провокации, за нахлуване на служители на реда и прочие Не се удостовери.

Задържани в арестите бяха десетки протестиращи, даже стотици и нито един служител на реда, превишил служебните си права.

ВАЖНО! ВАЖНО! ВАЖНО! Полицаите на митингите са в цялостно бойно снаряжение: оръжие с бойни патрони, бронежилетки, защитни кори за коленете и подбедриците. Специални каски и шлемове, палки, белезници, шокови палки, щитове. В тяхна поддръжка са профилирана техника, в това число водни оръдия, каквито видяхме.

Сред протестиращите бяха внедрени цивилни чиновници, които са снимали и записвали, предизвикали и задействали в избрани моменти избрани групи, сред които и ултраси и чиновници на частни охранителни компании, близки до властта.

Срещу хилядите полицейски кордони имаше спокойно протестиращи от юноши до пенсионери на солидна възраст. Те ли са били огромната опасност, против която да се работи с ритници, палки и белезници? Не, те са застрашавали властта на Диктатурата и е трявало да бъдат размазани, с цел да не посмеят други като тях да отстояват правата си на улицата.

Борисов и Гешев са виновни за побоищата – портрет на моралната злополука. Днес тази национална драма се замазва с опити от страна на ГЕРБ да бъдат порицани няколко униформени: били афектирани, ядосани, изпуснали си нервите. От ГЕРБ били против насилието, само че в двама от виновните за свинщините на площада заемат челно място в техните редици.

Такава е тактиката, която някогашните ръководещи разиграват пред очите ни. Дано децата им не са покварени дефинитивно при сходно образование, само че е съмнително… Може даже да се гордеят какви „ железари “ са бащите им.

Такава е родната реалност. Виновните няма да понесат нито политическа, нито правосъдна, нито морална отговорност. Деградирали институции им обезпечават недостижимост.

След два-три дни тематиката ще отшуми и наглеците още веднъж ще ни назидават, презират и унижават с претенциите и мнението си.

Иначе в Народното събрание се споделиха мощни думи, министър Бойко Рашков бе обстоен в отговорите, само че както се споделя: Язък за барута.

А зад колоните на Министерски съвет ужасът е още жив, тъй като няма правдивост и отмъщение.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР