Г-жо Йорданова, наскоро стана ясно, че Everty е придобила бутиковият

...
Г-жо Йорданова, наскоро стана ясно, че Everty е придобила бутиковият
Коментари Харесай

Everty планира да придобие и логистични паркове в България

Г-жо Йорданова, неотдавна стана ясно, че Everty е придобила бутиковият хотел „ Оборище 63 “, Matrix Tower и Prizma Offices. Какви са проектите Ви за развиването на тези здания?
Everty e световна компания за вложения в недвижими парцели, част от YVN Group. Ние притежаваме, развиваме и управляваме недвижими парцели на първокласни местоположения по целия свят. Нашето портфолио от клас A и клас B здания се състои от търговски, индустриални и бутикови хотелиерски парцели. Създаваме пространства, където хората поддържат връзка, работят и се развиват. Точно това планираме да създадем и с неотдавна добитите парцели в София.

Инвестираме в възстановяване на инфраструктурата на постройките, в повишение на тяхната резистентност и в цялостното облагородяване на работната среда. Тези процеси към този момент текат в Matrix Tower. Предстои цялостна реставрация на “Оборище 63 ” и Prizma Offices.

Планираме “Оборище 63 ” да заживее нов живот като изтънчен, съвременен бутиков хотел в сърцето на града. Стремим се да осигурим неповторимо чувство на гостите си, което съчетава домашния комфорт с очарованието на пътуването.

Амбицията ни е да превърнем Prizma в нов, съвременен софтуерен хъб. Подобна среда е условие за нашата софтуерна компания Tek Experts, както и за всяка друга модерна организация. Това е една от най-модерните офис здания в София, с най-съвременни механически характерности, ситуирани на 8 000 квадратни метра. Уникалният дизайн на постройката включва открити тераси и кафе пространства. Намира се на комфортно място, на 10 минути с кола от центъра на София и летището.

В Everty знаем, че удобствата и модерната бизнес среда играят сериозна роля за удовлетвореността на чиновниците. Знаем това, тъй като работим в постройките, които притежаваме. Нашите пространства отразяват уговорката ни за качество и грижа.
В какъв размер е инвестицията по придобиването на тези здания?
Everty цели да придобива перспективни парцели и да ги развива дълготрайно, увеличавайки  потенциалът им за висока рентабилност. Компанията търси нови капиталови благоприятни условия, с цел да основава устойчива добавена стойност на българския пазар за недвижими парцели.

През юни 2020 година обявихме проектите си да влагаме 100 милиона евро за придобиване и развиване на планове в България през идващите няколко години.
Стратегията за придобиване и ръководство на парцели е малко позната в България. Въпреки това компанията Ви реши да влага в нашата страна. С какво България притегли вниманието на интернационална компания като Everty?
Цялата активност на групата започва в България с софтуерния ни бизнес Tek Experts през септември 2010 година През последните 12 години YNV Group, която ръководи и развива пет бизнеса в четири бранша: тexнoлoгичeн, oбpaзoвaтeлeн, недвижими парцели и финансови услуги, се развива бързо. Това значи, че всеки един бизнес е основан поради нуждата на главния ни бизнес, който е софтуерният. Вълнуващо време е за България. С прелестните си плажове и градове с богато историческо завещание ние ставаме една изгряваща звезда за туризма в Европа. Освен това, София е и отлична опция като европейски център за разнообразни бизнеси. Всичко това се съчетава съвършено с нашата визия и тактика за придобиване на парцели на първокласни места.

 За нас България е основна локация, тъй като от тук стартирахме и тук са показани всички наши бизнеси.
Този тип бизнес, по придобиване и ръководство на парцели, има ли капацитет в страната ни?
Категорично да. Everty цели дълготрайно да придобива перспективни парцели. Нашето портфолио от търговски, жилищни, индустриални, хотелски и парцели със смесено предопределение обгръща Северна и Южна Америка, Европа и Африка.

В България офисните здания доминират, само че имаме интерес и към логистични и индустриални паркове.
Какви са бъдещите проекти на компанията на територията на България?
Everty възнамерява да придобие, развие и ръководи извънредно портфолио от търговски недвижими парцели и хотелиерски планове. Продължаваме да влагаме в активи с висока рентабилност.

Намираме вероятност в парцели, които са с добра инфраструктурна обезпеченост. Интересни са co-working и co-living (споделени) пространства, които обезпечават нужната обществена среда. Имоти с висок софтуерен капацитет, да вземем за пример за дейта центрове или за обработка на данни са част от нашата портфолио тактика. 

Имаме интерес да разтеглим портфолиото и в други огромни градове на България. Водещото за избора е къде има добра бизнес среда и капацитет за бъдещо развиване.
Каква е Вашата прогноза за развиването на офис пазара в България предвид на това, че макар завръщането на огромна част от бизнеса в офисите, има и огромни корпорации,  които вземат решение да спестят от разход за наем на офиси и оставят чиновниците си да работят отдалечено?
Офиси постоянно ще съществуват, без значение от актуалната наклонност. Социалната среда ще продължи да бъде значима за бизнеса. Наблюдаваме наклонност към връщане назад в офисите на пазари като Израел, Англия, Швейцария. Но условията се трансформират. Съвременните работни пространства би трябвало да отразяват потребностите на актуалните хора, които работят в тях. Трябва да са по-гъвкави, по-адаптивни и да дават опция за по-добро другарство, за шерване на хрумвания и работа по изобретателни планове.
Каква е междинната рентабилност на офис пазара в София? Къде се подрежда столицата ни по този индикатор по отношение на останалите европейски градове?
Средната рентабилност на офис пазара в Източна Европа е към момента относително висока.
Към момента групата има активи на пазарите в Нигерия, Коста Рика, България, Съединени американски щати и България, в това число ваканционни парцели в Гърция и Коста Рика. Планирате ли нахлуване на други пазари?
Да, проектите ни за бъдещо разширение плануват до 2023 година да включим нови пазари в портфолиото на Everty.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР