„Г-жа Фандъкова и ГЕРБ обещаха да влязат в кварталите, но

...
„Г-жа Фандъкова и ГЕРБ обещаха да влязат в кварталите, но
Коментари Харесай

Манолова: Няма да вдигаме данъците, парите ще дойдат, като спрем корупцията в общината!

„ Г-жа Фандъкова и ГЕРБ дадоха обещание да влязат в кварталите, само че влязоха в кварталите с багери. Няма да разреша да се пипне нито едно междублоково пространство, градинка, зелена повърхност или площадка. И в действителност не аз, а към този момент и жителите няма да позволен безобразията, които вие допуснахте с унищожаването на междублоковите терени, градинките и местата за детски градини в кварталите. “ Това съобщи гражданският претендент за кмет на София Мая Манолова в ефира на Нова телевизия, в границите на предизборния спор, който медията провежда сред първите двама кандидати за поста.
„ И сега се ограждат имоти в междублоковите пространства, както е пред блок 75 в „ Младост “, уточни Манолова.
Гражданският претендент добави, че с промени в Общия организационен проект (ОУП) ще се спрат тези безобразия с презастрояването и ще се обезщетяват притежателите – „ т.е. това, което Вие не сте направили”, обърна се тя към Фандъкова.
„ Не ви ли е неловко след 14 години престой в Общината да ме питате мен какъв брой пари ще трябват, с цел да има детска градина за всяко дете, в този момент над 7 000 деца са отвън градините и чакат места “, попита още Манолова и изрично съобщи, че в нейния 4-годишен мандат като кмет този проблем ще бъде решен. „ За 4 години ще осигурим място за всяко дете в ясла и градина, работещи лекарски кабинети по учебните заведения и градините, сигурна среда и сигурност към учебните заведения “, добави тя.
„ За да дойдат вложители в София, би трябвало да има честно ръководство и чиста от корупция бизнес среда “, сподели Манолова в отговор на въпрос на водещите по какъв начин ще бъдат привлечени огромни вложители в столицата. „ Ще осигурим транспарантна среда за хората и за 4 години 90% от услугите ще станат електронни. “
„ Обществените поръчки ще са обществени и транспарантни, без авансово избрани спечелили в тях “, акцентира Манолова.
Тя даде обещание още в границите на мандата да не се подвигат налозите на жителите, а парите да се обезпечават като се понижи приключването им през корупционни схеми за другарски кръгове. „ Ще проследявам по какъв начин се харчи всеки лев да столичани и ще има обществена платформа, и жителите да наблюдават това, с цел да се спрат разхищенията “, увери Мая Манолова.
Тя акцентира, че двете с Фандъкова имат радикално разнообразни концепции за строителството в София. Докато тази на Фандъкова е втвърдяване в центъра и Западна София, то на Манолова визията е за уголемение на града на север – посредством така наречен „ Северен град “ – до полите на Стара планина.
„ Освен това Общината ще построи инфраструктура, превоз, пътища. Сега в „ Манастирски ливади “ и „ Кръстова вада “ няма улици, пътища, детски градини, само че има жилищни здания. Защо това се позволи, г-жо Фандъкова? “, попита Манолова.
„ Ще създадем 4-годишна стратегия за рехабилитация и създаване на тротоарите в София “, сподели още от ограниченията на програмата си тя.
По една от най-проблемните тематики – мръсния въздух в София, Манолова съобщи:
„ Скоро ще се постанова да плащаме три пъти за чист въздух. Първо – поради имуществените наказания, които Еврокомисията ще наложи на България. Второ – за ограничения за възстановяване качеството на въздуха. И трето – за медикаменти за нашите деца. “
Според нея би трябвало да се подхващат ограничения против горенето на боклуци, да се сменят инсталациите, които замърсяват околната среда и постоянно да се мият улиците. „ Енергийните помощи не би трябвало да се дават в дърва и въглища. Трябва да се вкара и „ бял билет “ – безвъзмезден градски превоз в дните с най-мръсен въздух “, сподели още Манолова.
„ Най-голямата неистина в акцията е това, че госпожа Фандъкова сама взима решенията за ръководството на София “, съобщи Мая Манолова на въпрос за най-голямата неистина в акцията.
Манолова бе безапелационна, че за разлика от нея се гордее с резултатите си като омбудсман и че сама взима решенията си. „ Нямам шеф, нямам наставник, който да ми споделя какво да върша. Отговарям пред съвестта си и пред жителите “, сподели още Манолова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР