Г-7 няма да признае опитите на Русия да легитимира окупацията

...
Г-7 няма да признае опитите на Русия да легитимира окупацията
Коментари Харесай

Седем години по-късно: Г-7 няма да признае окупацията на Крим от Русия

Г-7 няма да признае " опитите на Русия да легитимира окупацията " на Крим, съобщи през днешния ден обединяването в официално съобщение, публикувано в конюнктура на повишено напрежение с Москва, съобщи Франс прес.

" Недвусмислено осъждаме краткотрайната окупация на Автономна република Крим и град Севастопол от страна на Русия ", твърдят седемте най-богати страни съвсем тъкмо седем години след началото на спора. " Не признаваме и няма да признаем опитите на Русия да легитимира тази окупация ", акцентират те.

Изявлението им е в благозвучие с думите на американския президент Джо Байдън, декларирал в края на февруари, че няма " в никакъв случай " да одобри анексията на украински Крим от Русия.

Новата администрация в Съединени американски щати има предпочитание да се опълчи по-твърдо на Русия, както проличава от вчерашно изказване на Байдън - той назова съветския президент Владимир Путин " палач ", с което разгневи Москва.

В спора сред подкрепяни от Русия въоръжени бойци и украинските сили починаха над 13 000 души от 2014 година насам, когато Русия анексира Крим, а проруски сили от Източна Украйна се опълчиха против Киев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР