Фючърсите на петрола поевтиняха в днешната първа за седмицата азиатската

...
Фючърсите на петрола поевтиняха в днешната първа за седмицата азиатската
Коментари Харесай

Петролът тръгна надолу

Фючърсите на петрола поевтиняха в днешната първа за седмицата азиатската комерсиална сесия, като опасенията по отношение на възходящите лихвени проценти, световната стопанска система и вероятностите пред търсенето на горива надвиха над резултатите от оповестените от ОПЕК+ съкращения на петролния рандеман, съобщи Ройтерс.

Фючърсните контракти за сорта Брент от Северно море се намалиха със 75 цента или 0,92 на 100 до 80,91 $ за барел, написа Българска телеграфна агенция.

Американският лек недопечен нефт загуби 74 цента или 0,95 на 100 до 77,13 $ за барел.

И двата договора изтриха над 5 на 100 от цената си през предходната седмица. Данни демонстрираха, че търсенето на бензин в Съединени американски щати е намаляло, подхранвайки терзанията, че най-големият консуматор на нефт в света е изправен пред криза.

Сравнително слабите стопански данни за Съединени американски щати и разочароващите корпоративни облаги от софтуерния бранш провокираха опасения към растежа и избягването на риска измежду вложителите, сподели Тина Тенг, анализатор на доставчика на финансови услуги " Си Ем Си Маркетс " (CMC Markets). Стабилизиращият се щатски $ и растящата рентабилност по облигациите също оказват напън върху стоковите пазари, добави тя.

Несигурното икономическо възобновяване на Китай след пандемията от КОВИД-19 също помрачи вероятностите за търсенето на нефт, макар че данни от китайските митници демонстрираха в петък, че най-големият вносител на недопечен нефт в света е потребявал рекордни размери през март. Вносът на нефт на Китай от водещите снабдители - Русия и Саудитска Арабия, е надхвърлил 2 милиона барела дневно предишния месец.

Анализатори и търговците останаха оптимистично настроени по отношение на възобновяване на търсенето на гориво в Китай към втората половина на 2023 година, като чакат и спомагателните съкращения на доставките, планувани от ОПЕК+.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР