Футболистите от националния отбор са били настроени срещу бившия първи

...
Футболистите от националния отбор са били настроени срещу бившия първи
Коментари Харесай

Член на Изпълкома: Националите недолюбваха Лечков

Футболистите от националния тим са били настроени против някогашния първи вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, който дълги години бе и отговорник за представителния отбор. Това разкри членът на Изпълкома на футболния съюз Венцеслав Стефанов.

" Йордан Лечков наливаше масло в огъня, което не е належащо нито за хората във футболния съюз, нито на самото състезание. Той е недолюбван от футболистите на националния тим. Това е обществена загадка ", сподели Стефанов на конференция.

Счита се, че точно хипотетичен спор с Лечков е съществена причина за отхвърли на Ивелин Попов от А тима. Преди това към този момент някогашният началник в БФС имаше в разнообразни интервали спорове с Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. Той също по този начин неведнъж се изказваше снизходително за качествата на националите.

Стефанов също така съобщи, че счита да се отдръпна от Изпълкома след конгреса на 7 юни. " Ще оказвам помощ в профил на хора, които имат предпочитание да се учат, остарял съм към този момент. Каква работа имам в новия Изпълком, в случай че новите хора не работят вярно? Само да джавкам... Този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се оказва помощ. Новото управление би трябвало да работи с страната ", изясни президентът на " Славия ".

Той взе отношение и по два от най-важните въпроси, които ще се разискват на днешното съвещание на Изпълкома - избор на нов ръководител на Съдийската комисия и разглеждане на предлагането за въвеждане на системата за видеоповторение (VAR) в шампионата ни. Стефанов се разгласи твърдо срещу VAR.

" Нека да оставим футболът да си е футбол. При всички случаи съдиите ще бъркат, само че се вижда по кое време е съзнателно. Платини каза, че VAR е камшик за футбола. Когато е човешка неточност, то се вижда. Когато ние ги търсим (грешките), тогава се правят издевателства над другите тимове ", съобщи Стефанов. А за Съдийската комисия мнението му бе: " Не съм сигурен дали се усъвършенства съдийството след промяната на Данчо Сталев като съдийски началник. За доста неща е " стани Тоше, седни Гоше ", което не е добре за българския футбол ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР