Футболистите на Арсенал загубиха реални шансове за четвъртото място в

...
Футболистите на Арсенал загубиха реални шансове за четвъртото място в
Коментари Харесай

Арсенал загуби шансове за Шампионската лига след загуба от Нюкасъл

Футболистите на Арсенал изгубиха действителни шансове за четвъртото място в класирането на британската Висша лига, даващо право на присъединяване в Шампионската лига, откакто претърпяха проваляне при гостуването си на Нюкасъл с 0:2 в мач от предпоследния 37-и кръг. Двата гола паднаха през второто полувреме - Бен Уайт си вкара автогол в 56-ата минута, а Бруно Гимараеш 85-ата реши крайния излаз от срещата. За домакините от Нюкасъл това бе финален домашен мач за сезона. При победа, лондончани се нуждаеха от още три точки в последния кръг, с цел да се класират в Шампионската лига, само че в този момент Тотнъм е в печелившата позиция.

Първото полувреме мина при поделено превъзходство, като напрежението и в двата отбора докара до много неточности и брак в организацията на офанзивите. В началото на втората част, в 56-ата минута Нюкасъл поведе - превъзходен пробив на Жоелинтон по лявото крило приключи с центриране, при което Бен Уайт изпревари в наказателното поле Калъм Уилсън, само че отклони топката в своята врата - 1:0 за домакините. Шест минути преди края на мача домакините взеха решение всичко в своя изгода - Шон Лонгстаф лиши топката пред наказателното поле на Арсенал, подаде към Калъм Уилсън, той бе затворен от Рамсдейл, само че топката отиде в краката на Бруно Гимараеш, който с мощен шут направи 2:0.

След провалянето, Арсенал заема 5-ото място в класирането с 66 точки, а Тотнъм е на четвъртото с две повече. В последния кръг за сезона Арсенал ще посрещне Евертън, а Тотнъм ще играе против изпадналия Норич. Нюкасъл заема 12-ото място с 46 точки. Довечера, в последния мач от 37-ия кръг Ливърпул гостува на Саутхемптън и при триумф ще понижи разликата с водача в класирането Манчестър Сити на една точка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР