Футболистите и спортно-техническият щаб на световният вицешампион Хърватия ще дарят

...
Футболистите и спортно-техническият щаб на световният вицешампион Хърватия ще дарят
Коментари Харесай

Футболистите на Хърватия дариха 23 милиона евро на детска фондация

Футболистите и спортно-техническият щаб на международният вицешампион Хърватия ще дарят всички заработени пари на Мондиал 2018 в Русия. Става въпрос за сума от 23 милиона евро. Новината разгласи селекционерът Златко Далич в отворено писмо, в което атакува политиците в страната.
"Това потомство сподели, че е колектив от огромни футболисти и може да доближи до върха на света без значение от страната, бюджета или размера на страната. Пиша тези редове поради сложните времена на Хърватия. Страната ни е най-бедната страна в Европейския съюз (б.р. България и Румъния са по-бедни), ръководена от хора, които се смятат за членове на незаконни организации. Хърватия е страна, от която са си тръгнали милиони в последните 20 години.
Днес в Хърватия пенсионерите не смогват да покрият главните си потребности, младежите не могат да си разрешат обучение, здравето е на доста ниско равнище, а правосъдната власт пази богатите и е корумпирана. Всеки един от тима ще подари наградата си от Мондиала в Русия на фондация за децата на Хърватия.
Тази фондация ще финансира летните ваканции на децата, които в никакъв случай не са виждали Адриатическо море ", написа още треньорът на “шахматистите” в обръщение, оповестено във Фейсбук страницата на хърватската федерация.
Изгряващата звезда на Франция Килиан Мбапе също се отхвърли от от всичко заработено на Мондиала за благотворителна идея. Това се знаеше месеци преди първия мач на "петлите ".
19-годишният нападател подари общо 385 000 евро на организацията Premiers de Cordée, която оказва помощ на приети в болница деца и на такива с трайни увреждания да спортуват, написа в. "Екип ".
За всеки от 7-те си мача на международното футболистът на Пари Сен Жермен е получил по към 17 000 евро. Това прави почти 120 000.
По 265 000 евро пък са прибрали титулярите във френския отбор за купата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР